NENAMERNO ODALI POČAST BRITANSKIM IKONAMA: Dejvid Bouvi i Alan Rikman u epizodi Simpsonovih
Foto: Printskrin/Jutjub

NENAMERNO ODALI POČAST BRITANSKIM IKONAMA: Dejvid Bouvi i Alan Rikman u epizodi Simpsonovih

Pop kultura -

Pre malo manje od tri godine, tačnije 10. februara 2013. Simpsonovi su emitovali epizodu u kojoj se pojavljuju Dejvid Bouvi i Alan Rikman pa su time nenamerno odali počast dvema britanskim ikonama koje su preminule u razmaku od četiri dana.

U epizodi se Rikman pojavljuje u svojoj ulozi Severusa Snejpa iz "Harija Potera", dok je Bouvi napisao pesmu "All The Young Dudes", odnosno "Svi mladi momci". U toj epizodi, sudeći po članku "Entertainment Weeklyja" iz 2013. godine, Bart pokušava da zadivi devojku, kojoj glas pozajmljuje glumica Zoi Dešanel, a Mardž izbacuje Homera iz kuće jer nije želeo da ide sa njom na jedan događaj.

U nastojanju da osvoje srca dama, Bart, Homer i grupa muškaraca koji žive u kompleksu za samce Brukvud Apartments, odluče da pogledaju film "Ljubav, nesumnjivo" (referenca na film Ljubav zapravo u kojem je glumio sam Rikman). U parodiji tog filma glas premijeru kojeg u originalu glumi Hju Grant pozajmljuje Benedikt Kamberbač, a taj lik izjavljuje svoju ljubav devojci iz niže klase Elizi Komonbotom, nakon čega se poljube i počinje celi niz referenci na britansku popu kulturu. Tako se pojavljuje Snejp (kojem je takođe glas pozajmio Kamberbač), Bouvijeva pesma i referenca na "Doktora Whoa".

(kurir/b92.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track