Mirjana Karanović iščekuje nagradu „Ingmar Bergman“

„Dobra žena“ Glumičin rediteljski debi na festivalu u Švedskoj

Mirjana Karanović iščekuje nagradu „Ingmar Bergman“

Pop kultura -
Izuzetno sam ponosna, ne samo zbog sebe već zbog cele ekipe, izjavila glumica

Nakon svetske premijere na Sandensu, rediteljski prvenac Mirjane Karanović biće prikazan na filmskom festivalu u Geteborgu, koji se održava od 29. januara do 8. februara.Film je u konkurenciji za nagradu koja nosi ime velikog reditelja Ingmara Bergmana, koji je bio počasni predsednik festivala do smrti 2007. godine. „Dobra žena“, za koju je Karanovićeva pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, jeste film o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje s ličnom prošlošću.

Nakon 30 godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla.

- Izuzetno sam ponosna, ne samo zbog sebe već zbog cele ekipe, koja me s puno poverenja, ulažući gotovo podjednaku energiju kao i ja, pratila na tom putu stvaranja. Učešće na ovom festivalu predstavlja za mene veliko uzbuđenje i nadu da će i tamo gledaoci prihvatiti film kao i oni koji su ga pogledali - rekla je Karanovićeva.(LJ. R.)

Zainteresovan za rusku istorijuINTERESANTNI SU MI LENJIN I RASPUĆINHolivudski superstar takođe je rekao da je očaran istorijom Rusije i da su mu kao glumcu izazovne i mnoge istorijske ličnosti.- Lenjin bi takođe bio interesantna filmska uloga. Sa zadovoljstvom bih igrao i Raspućina. Smatram da je potrebno da bude više filmova o ruskoj istoriji - istakao je Dikaprio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track