INTERVJU MILENA VASIĆ: Glumci su zamenljivi!
Foto: Arhiva

Vraća se na scenu ulogom u mjuziklu „Mama mija“

INTERVJU MILENA VASIĆ: Glumci su zamenljivi!

Pop kultura -
Dešava se da umetnici zatraže alternaciju iz različitih razloga, u tome je surovost i lepota našeg zanata

Intervju Milena Vasić, glumicaMilena Vasić nakon godinu i po dana odsustva sa scene vraća se na pozorišne daske ulogom u mjuziklu „Mama mija“. Glumica će od marta u Pozorištu na Terazijama uskočiti u kožu požrtvovane majke Done Šeridon i deliti je u ravnopravnoj alternaciji s Jelenom Jovičić.- Komad je izabrao mene. Pozorište je čarolija koja živi, menja se i raste. Šou mora da se nastavi, citirala bih dobro poznatu frazu. Međutim, u teatru to je jedina realnost, kontinuitet i trajanje. Dešava se da glumci zatraže alternaciju iz različitih razloga, privatnih ili profesionalnih, ali surovost i lepota našeg zanata je upravo u tome što smo svi zamenljivi. Predstava je najvažnija. Kako se spremate za prvo izvođenje?- Naizgled sve je jednostavno, i to zahvaljujući izvrsnom ansamblu i autorskoj ekipi, koji su uz naporan i predan višemesečni rad učinili da se ovaj zahtevni komad po žanru učini lakim. Svakodnevno radim i tokom korepetitorskih i koreografskih proba osvajam ulogu.Šta vam je rekla koleginica Jelena Jovičić?- Pomoć i prisustvo kolega prilikom uskakanja, kako to mi u pozorištu zovemo, neophodna je. Jelenina podrška mi mnogo znači. Uskakanje je vrlo stresna situacija. Teško je kad nešto nisi sam gradio korak po korak, već si dobio, u ovom slučaju, ne hod nego, brzi hod, tačnije sprint. U toj brzini važno je da imaš sigurnost i podršku i, naravno, jasan cilj.Zašto volite muziku grupe ABBA?- Ona je obeležila moje detinjstvo. ABBA je čista melodija koja odiše radošću života i ljubavi. Ona peva o slobodi i hrabrosti naših izbora. U predstavi je to vrlo dobro povezano kao Donina hrabrost da sama gaji i podiže dete.Da li ste iznenađeni uspehom mjuzikla u Srbiji?- „Mama mija“ je veliki hit. Publika peva i aplaudira od početka predstave, a dok stignemo do kraja, svi su već na nogama. Premijera ovog mjuzikla u Beogradu bila je poseban doživljaj, takva energija se ne sreće često.

Uigrana ekipa... Jelena Jovičić dobila pohvale za tumačenje Done Šeridon
Uigrana ekipa... Jelena Jovičić dobila pohvale za tumačenje Done Šeridon

Reditelja mjuzikla Juga Radivojevića i vašeg supruga su zbog predstave „Mama mija“ proglasili homofobom godine jer je izbacio neke gej scene.

- Ovo je slobodna država, gde svako ima prava da kaže šta misli, te i ja, evo, vrlo slobodno i glasno mislim da ne mislim ništa o tome. Da li ste gledali Jugove „Producente“?Pripremate li nešto novo u svom matičnom Jugoslovenskom dramskom pozorištu?- Mogu da najavim dve nove predstave koje će JDP raditi od marta i aprila, ali o tome uskoro.(LJ. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track