KULTNI MJUZIKL NA SCENI SAVA CENTRA: Violinista na krovu rasplakao Beograđane
Foto: Marina Lopičić

Premijera

KULTNI MJUZIKL NA SCENI SAVA CENTRA: Violinista na krovu rasplakao Beograđane

Pop kultura -
Dugim, frenetičnim aplauzom publika je na kraju izvođenja pozdravila više od 50 glumaca, plesača i članova orkestra, koje je predvodio Aron Balaš

Predstavu „Violinista na krovu“, jedno od najpopularnijih dela u povesti mjuzikla, u petak veče u Sava centru konačno su videli i Beograđani.Komad, nastao kao rezultat zajedničke saradnje dva novosadska teatra - Ujvideki sinhaza i Srpskog narodnog pozorišta, rasplakao je mnoge posetioce Sava centra, kao i čuvenog Zafira Hadžimanova, koji je skoro pola života tumačio mlekara i oca porodice s pet kćeri u postavci Voje Soldatovića.- Voleo bih da sam ja na sceni, a ne u publici. „Violinista na krovu“ je predstava koja mi je promenila život. Došao sam da podržim kolege iz Novog Sada. Predstava je vrlo strogo rediteljski postavljena. U našoj verziji glumci su imali slobodu da kreiraju, a ne samo da interpretiraju likove. Kreaciju je na sebe preuzeo reditelj Atila Bereš i vrlo lepo je sproveo - kaže Hadžimanov.Dugim, frenetičnim aplauzom publika je na kraju izvođenja pozdravila više od 50 glumaca, plesača i članova čuvenog Budapest klezmer benda.

Ne izbija iz pozorišta... Ambasador SAD Kajl Skat sa suprugom
Ne izbija iz pozorišta... Ambasador SAD Kajl Skat sa suprugom

Aron Balaš dao je neko novo tumačenje oca i sjajno se uklopio s Gordanom Gajin, a posebno su za pohvalu i njegove ćerke Emina Elora, Agota Ferenc i Judit Laslo. Aplauzom su prisutni tokom izvođenja pozdravili Milovana Filipovića zbog njegovog sjajnog tumačenja lika krojača Motla, kao i maestralnu Aleksandru Pleskonjić kao duha bake Cajtl. Premijeru nisu propustili novi ambasador SAD u Beogradu Kajl Rendolf Skat, njegov mađarski kolega Atila Pinter, glumci Desimir Stanojević i Slobodan Stefanović.(LJ. R.)

Desimir Stanojević„VIOLINISTU“ VRAĆAM NA TERAZIJEMjuzikl „Violinista na krovu“ do kraja sezone trebalo bi da se obnovi i na sceni Pozorišta na Terazijama. Glumac Desimir Stanojević planira da je postavi i time proslavi 45 godina umetničkog rada.- Predstavu smo igrali više od 200 puta. Tradicija, ljubav i iseljavanje su u svakom vremenu aktuelne teme, a posebno danas. Nema zemlje na planeti gde se ne igra - kaže Stanojević, koji se proslavio ulogom u seriji „Srećni ljudi“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track