(FOTO) DOMINACIJA PEVAČICE ADEL: Dodeljene britanske muzičke nagrade, evo ko ih je sve osvojio
Foto: Profimedia

Priznanja

(FOTO) DOMINACIJA PEVAČICE ADEL: Dodeljene britanske muzičke nagrade, evo ko ih je sve osvojio

Pop kultura -
Sinoć je u Londonu održana dodela nagrada britanske muzičke industrije, a zvezda večeri bila je pevačica Adel, koja je osvojila četiri nagrade, uključujući i onu za najboljeg britanskog ženskog izviđača i najbolji britanski album.

Od kako se vratila na muzičku scenu, Adel obara sve rekorde, a svoje oduševljenje nije krila povodm prestižnog priznanja."Vratiti se nakon toliko dugo vremena i biti tako toplo dočekana, znači mi jako puno", rekla je Adel koja je svečanost zatvorila pesmom "When we were young". Pored nagrade za najbolju pevačicu, ona je dobila nagradu za najbolji britanski singl "Hello", kao inagradu za globalni uspeh.

Britanska muzička industrija odala je počast nedavno preminulom Dejvidu Bouviju. Njegov prijatelj, glumac Gari Oldman, primio je nagradu Brit Icon u ime pokojnog pevača i njegove porodice.

Bend Dejvida Bouvija izveo je nekoliko njegovih hitova, nakon čega im se pridružila novozelandska pevačica Lord koja je izvela hit "Life on Mars".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Svečanu dodelu "Brit Awardsa 2016." otvorila je grupa Koldplej, koja je izvela pesmu "Hymn for the weekend". Koldplej je osvojio nagradu za najbolji britanski bend, čime su postali najuspešniji bend u istoriji te nagrade. Ovo im je deveti trofej za najbolju grupu, što ih čini jednim od najuspješnijih muzičara kada je u pitanju nagrada "Brit Awards". Ispred njih je nedostižni Robi Vilijams sa 17 nagrada, i to 12 kao solo izvođač i pet sa grupom "Take That".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za najbolju stranu pevačicu proglašena je Islanđanka Bjerk, a najbolji strani pevač je Kanađanin Džastin Biber.Bend "One Direction" dobio je nagradu za najbolji video spot za pesmu "Drag me down".

Džastin Biber, Foto: Profimedia
Džastin Biber, Foto: Profimedia

(BBC News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track