(FOTO) ZAKASNELI OSKAR: Poput Dikapria dobili zlatnu statuetu na odloženo
Foto: Profimedia

Nije Leo sam

(FOTO) ZAKASNELI OSKAR: Poput Dikapria dobili zlatnu statuetu na odloženo

Pop kultura -
Svaki glumac sanja Oskar, i svaka nominacija ga približava tom snu, međutim ima onih koji su izbrojali previše nominacija pre nego što su se najzad dočepali statuete.

Koliko je Leu trebalo da osvoji prvog Oskara svi znamo, ali prisetimo se onih koji su poput njega čekali predugo, s tim što nisu imali internet kampanju kao vetar u leđa. Ali kad pričamo o zvezdama, ovo su najveće Holivudske legende koje su prošle muke Leonarda Dikapria.

1. Pol Njumen

Poznat kao jedan od miljenika žena svog vremena, ali i neverovatno talentovan glumac, čekao je 28 godina na svoj prvi Oskar, u četvrtoj nominaciji, čitavu deceniju nakon vrhunca karijere. Mnogi smatraju da je Oskar za "Boju novca" 1986. dobio kao iskupljenje Akademije - uobičajeno je mišljenje da je "Mačka na usijanom limenom krovu" iz 1958. (prva nominacija) njegov najbolji film.

2. Dastin Hofman

Danas Dastin ima dva osvojena Oskara ali od "Diplomca" 1967, prve nominacije, do 1979. kad je odneo nagradu propustio je još tri prilike.

3. Al Paćino

Sa snimanja Kuma (Foto: Profimedia)

Izenadićete se kad saznate da nije dobio Oskara ni za "Kuma", ni za "Serpika", već za "Miris žene" iz 1993. Posle 7 nominacija i 20 godina zasluženo se popeo na tron.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track