GLUMCI U ATELJEU 212 DELE TUGU I SEĆANJA: Nema Dragana više, otišao je na neko lepše mesto
Foto: Dragana Udovičić

Počivaj u miru, legendo!

GLUMCI U ATELJEU 212 DELE TUGU I SEĆANJA: Nema Dragana više, otišao je na neko lepše mesto

Pop kultura -
Skoro pola veka Dragan Nikolić bio je veran pozorištu Atelje 212. Po objavljivanju smrti velikog glumca kolege i prijatelji okuplil u se u bifeu Atelja, a svoja sećanja i tugu podelili su sa svima.

Dragan Nikolić, legenda srpskog glumišta, preminuo je u 72. godini, a glumci su izrazili veliku tugu povodom gubitka čuvenog Gage."Pre svega bih hteo da izjavim saučešće svima nama koji su ga znali i koji ga nisu znali ali su ga gledali. Dakle svi smo mi mnogo izgubili", rekao je Branimir Brstina.

"Mi smo ga zvali Ćale, ovde u bifeu bio je nama tata! Meni pogotovo, podržavao me je. Imao je tu neku ruku iznad svih nas mi smo svi hteli da budemo takvi šmekeri kao što je bio on", priča Erol Kadić koji nikada neće zaboraviti velikog glumca i prijatelja.

"Mogu da kažem da je Dragan Nikolić i kao kolega ali i za publiku ostavio ne neupečatljiv, nego neizbrisiv trag kako u pozorištu tako i u filmu. On je uneo jedan moderan duh u naše pozorište i naše živote i obeležio, kako naše živote tako i živote publike", rekao je Svetislav Goncić.

"Malo je reći da sam imala od koga da naučim. Bio je stvarno veliki glumac. Divan čovek! I tako uvek šala, uvek razonoda neka, sa njim čovek nikada nije mogao da bude loše raspoložen. On je plenio jednom divnom pozitivnom životnom energijom", pristeila se Katarina Žutić.

"Bio je pozitivan, veliki šmeker bio je večiti mladić, momak koji se neverovatno zezao na svoj račun", rekao je Gordan Kičić i dodao da je dosta naučio od Nikolića.

"Nema Dragana više, otišao je na neko možda i lepše mesto, ali je veliki trag ostavio i u nama koji smo ga znali a čini mi se da će biti veliki uticaj i trag na generacije koje dolaze, koje ga možda nisu poznavale. Taj duh, taj šmek, ta veličina... On je bio veliki kosmopolita, to je nešto što treba mladi da uče", zaključila je Dara Džokić.Večeras pola sata pre početka predstave "Avgust u okrugu Osejdž" svi zaposleni i poštovaoci okupiće se da odaju počast Draganu Nikoliću.

Foto: Crvena zvezda
Foto: Crvena zvezda

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track