Fan iz Japana nazvao restoran po Nemanji Raduloviću

Omiljen na Dalekom istoku

Fan iz Japana nazvao restoran po Nemanji Raduloviću

Pop kultura -
Publika u Beogradu moći će da uživa romantičnim melodijama Štrausovog „Don Žuana“ i „Patetičnoj simfoniji“ Čajkovskog, koji će biti dirigovani po originalnim partiturama

Nakon 17 godina čuveni violinista Nemanja Radulović večeras i sutra uveče nastupiće sa Beogradskom filharmonijom, pod upravom maestra Eiđija Ouea, a veliki dirigent na konferenciji za medije je otkrio da u njegovom rodnom Japanu postoji restoran koji se zove „Nemanja“.

- On je veoma skroman, pa ja moram nešto da podelim s vama. U Japanu žive njegovi najveći fanovi, a u Jokohami, gradu sa 30 miliona stanovnika, otvoren je restoran koji je dobio ime po Nemanji - otkrio je Oue.Slavni srpski virtuoz na violini imao je prilike da prošle godine poseti drugi po veličini grad u Japanu, a i da proba srpske specijalitete koje tamo služe.- Jeo sam sarmu. Vlasnica restorana i moja kuma naučila je srpski jezik - rekao je Radulović.Publika u Beogradu moći će da uživa romantičnim melodijama Štrausovog „Don Žuana“ i „Patetičnoj simfoniji“ Čajkovskog, koji će biti dirigovani po originalnim partiturama.Beogradska filharmonija najavila je gostovanje u Moskvi, i to u čuvenoj sali „Čajkovski“, 6. septembra, kada će kao solista nastupiti Nemanja Radulović, a pod dirigentskom palicom dirigenta Danijela Rajskina.(LJ. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track