Iz Holivuda stigao u Sumnjivo lice
Foto: Promo

Robert Kjosev igra kod Ivana Bekjareva

Iz Holivuda stigao u Sumnjivo lice

Pop kultura -

Živeo sam tamo neko vreme, studirao, radio i uživao. Sad u Srbiji želim da nastavim da gradim karijeru, kaže glumac

Nakon uspešne premijere čuveni Nušićev komad „Sumnjivo lice“ u režiji glumca Ivana Bekjareva nastavlja svoj život 14. aprila u Domu sindikata. Najveći aplauz i pohvale od kritike za tumačenje uloge Jerotija dobio je gostujući glumac iz Makedonije Robert Kjosev, koji je glumu završio u Los Anđelesu. U Americi.- O Holivudu ne bih mnogo govorio. Živeo sam tamo neko vreme, studirao, radio i uživao. Sada sam ovde i u Srbiji želim da nastavim da gradim karijeru - navodi Kjosev, koji se družio sa Mikijem Rorkom.Zahvaljući Bekjarevu, glumcu se ostvarila želja da tumači kapetana koji čita tuđa pisma i krivac je što celo selo počinje da traži „sumnjivo lice“.- Uloga Jerotija je jedna od najvećih i najznačajnijih, i to ne samo kod Nušića već i među ostalim srpskim dramama. On je vrlo zabavan lik i da se igra i gleda. Spreman je da i svoju ćerku uda za čoveka kog ona ne voli samo da bi se dočepao novca - pojašnjava Robert, kome je najteže palo da savlada srpski jezik.- Potrebno je bilo mnogo rada da savladam pravilni govor, pogotovo zbog svih padeža. Mnogi mi kažu da se skoro i ne primećuje da sam Makedonac dok igram ulogu - kaže Kjosev.

Lepa uspomena... Na večeri sa Mikijem Rurkom i prijateljicama
Lepa uspomena... Na večeri sa Mikijem Rurkom i prijateljicama

On poziva publiku da dođe da uživa u novom izvođenju.- Bez povratne reakcije teško da gluma može da postoji. Pozorište nema smisla bez dve stari - glumca i publike. Aplauzi i smeh su najdragoceniji trenutak za svakog od nas - zaključuje Makedonac s holuvudskom adresom.

ŽeljaVOLEO BIH DA IGRAM S MIĆANOVIĆEMBlistavu karijeru u Srbiji ostvarili su glumci Nikola Ristanovski, Verica Nedeska, Igor Džambazov, a Robertu, kao i njima, predviđaju sjajnu karijeru.- I ne samo glumaca, Makedonija ima sjajnih umetnika. U budućnosti bih voleo da radim s Draganom Mićanovićem - objašnjava Robert.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track