IVAN BOSILJČIĆ ODUŠEVIO Posetio Rusiju i na izvoru svetitelja Serafima Sarovskog setio se krštenja
Foto: Damir Dervišagić

Fanove najviše oduševljeni njegovim telom

IVAN BOSILJČIĆ ODUŠEVIO Posetio Rusiju i na izvoru svetitelja Serafima Sarovskog setio se krštenja

Pop kultura -

Ivan Bosiljčić posetio je Rusiju priseti se svog krštenja na izvoru svetitelja Serafima Sarovskog.

Slavni glumac je sa ovog puta poneo lepe uspomene, sudeći po fotografijama koje je postavio na društvenoj mreži.

Iako ih redovno obaveštava o svom privatnom životu, društvene mreže su se zapalile nakon ove objave.

"Pre 7 godina pogružio sam se na reci Jordan. Danas i ovde", napisao je Ivan ispod fotografije koja je nastala na izvoru Prepodobnog oca, Svetog Serafima Sarovskog.

Glumac je pošto je njegov post izazvao interesovanje fanova i medija objasnio na društvenoj mreži šta znači taj njegov čin uranjanja i izranjanja iz reke.

"Na pokloničkim putovanjima je normalno da se vernici umiju, poliju vodom ili celi urone i izrone. To nije ponovno krštenje, to je radosno sećanje na taj čin. Krstiti se može samo jednom. Ja sam kršten još u detinjstvu .Za Vaskrs 2009. sam bio na pokloničnom putovanju u Jerusalimu,u Izraelu. Tom prilikom sam se pogruzio u reci Jordan. Ovog puta sam to isto učinio u Rusiji, na izvoru velikog pravoslavnog svetitelja, prepodobnog oca Serafima Sarovskog. Rođen sam 15. januara, na dan kada se praznuje ovaj svetac. Tako da je moja radost bila prilična. Inače, ušavšu u vodu čija je temperatura bila + 3° C , setio sam se onih careva koji svake godine u januaru plivaju za Časni krst. Pozdrav za moju braću koja su se usudila na ovaj podvig. I pozdrav za moje ljubljene Srbe. Nisam se prekrstio, ni pokrstio, samo sam vas se setio na svetom mestu", napisao je Bosiljčić na Fejsbuku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track