JADRANKA STOJAKOVIĆ SAHRANJENA SA GITAROM: Grobljem odzvanjali jecaji ali i melodije njenih pesama
Foto: Printscreen

Poslednji pozdrav

JADRANKA STOJAKOVIĆ SAHRANJENA SA GITAROM: Grobljem odzvanjali jecaji ali i melodije njenih pesama

Pop kultura -

Jadranka Stojaković, poznata jugoslovenska kantautorka danas je u Banjaluci sahranjena sa gitarom dok su grobljem u banjalučkom naselju Vrbanja odzvanjale melodije njenih pesama.

Jadranku su na večni put ispratili mnogobrojni prijatelji, rodbina, kolege i poštovaoci.

Od nje se oprostio akademik Milivoje Unković koji je rekao je da su njeni vrtoglavi uspesi na muzičkoj sceni postavili na nebo još jednu zvezdu koja ne gubi sjaj, autorku brojnih urbanih šansona.

"Za nju je muzika bila njena najdublja i najosetljivija ispovest, njena životna filozofija. Svoju ovozemaljsku sudbinu delila je sa svojim prethodnicama Edith Piaf, Fridom Kahlo. Iz životne prolaznosti i njegove surovosti podsvesno je bežala u svet imaginacije u kome se osećala moćno i sigurno. Kroz imaginaciju je put ka umetnosti", rekao je Unković.

Nakon što je povorka stigla do grobnog mesta od poznate kantautorke, pacijentkinje i prijateljice, oprostila se i Aleksandra Kovačević - Dominović, doktorka koja je brinula o njenom zdravlju od povratka iz Japana.

"Ti si tu negde blizu nas, hvala ti što si postojala, što si nam ulepšavala život, što si znala svojom pesmom da dotakneš najtananije delove našeg srca", kazala je Kovačević - Dominović.

Iako je prethodno najavljeno Jadranka Stojaković nije sahranjena u Aleji zaslužnih građana Banje Luke na groblju u Vrbanji, javlja Anadolija.

Jadranka Stojaković je preminula u 66. godini u Banjoj Luci nakon duže bolesti u noći sa 3. na 4. maj ove godine. Duže vreme je bolovala od amniotrofične lateralne skleroze, a preminula je banjalučkom Specijalnom centru "Ivan Pavao II" Dom za starije osobe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track