SVE O ZGODNOJ ŽENI: Možemo da se kladimo da ove stvari niste znali...čije noge su zapravo u filmu?
Foto: Topratedviral

Sve o filmu!

SVE O ZGODNOJ ŽENI: Možemo da se kladimo da ove stvari niste znali...čije noge su zapravo u filmu?

Pop kultura -

Da li ste znali da je Džulija Roberts imala dvojnicu na posteru i u filmu?

E pa na posteru u onim dubokim crnim čizmama kada se naslanja na Ričarda Gira - to nisu noge Robertsove već Done Skogins. U filmu, krupni kadrovi Džulijinog tela su zapravo snimci njene dvojnice Šelej Mišel.

Kada smo već kod postera, da li ste primetili kako je kosa Ričarda Gira braonkaste boje? E pa u filmu je seda. Ups. Ovakva vrsta fotošopa se obično desi kada je jako teško dovesti oba glumca nazad posle filma za pravljenje fotografija.

U originalnoj verziji Vivijen je trebalo da bude "navučena" na drogu, ali su se ipak opredelili za laganu verziju filma. Deo dogovora je bio da treba da se drži podalje od kokaina nedelju dana, jer joj je trebvao ekstra keš kako bi otišla u Diznilend. Edvard je na kraju izbacio iz auta i odvezao se. Film je trebalo da se završi tako što su Vivijen i njena drugarica u autobusu za Diznilend.Druga alternativa je da Vivijen pronalazi Kit mrtvu, overenu od droge, umrla je dok je Vivijen bila odsutna sa Edvardom.

Opera koju su gledali bila je "Travijata", što je smešno jer je to priča o prostitutki koja se zaljubljuje u bogatog čoveka. U "Zgodnoj ženi", Vivijen - lik Džulije Roberts - odlazi u operu po prvi put. Ipak, "Travijata" je dovodi do suza, a to nije teško jer Vivijen ima mnogo toga zajedničkog sa likom iz opere...bar njeno zanimanje.Verdijeva "Travijata" je priča o Violeti Valeri, glamuroznoj pariskoj kurtizani. I Violeta i Vivijen upoznaju onog "pravog" - i obe treba dobro da razmisle o različitostima između njih...

Čuveni crveni kaput koji nosi Vivijen u filmu je zapravo jakna od 30 dolara koju je reditelj uzeo jednom od poslužitelja na setu pre nego što je snimanje počelo.

Gir zaista svira klavir. On je sam komponovao muziku koju Edvard svira u filmu. Nije ni čudo što je dovelo do seksi dela filma.

Najpoznatiji deo filma, kada Edvard zalupi kutijicu sa nakitom preko Vivijenine ruke, bila je Girova improvizacija, a Džulijina reakcija bila je potpuno prirodna.

Ogrlica koju Vivijen nosi u operu vredna je 250.000 dolara. Dok se snimao film, naoružano obezbeđenje iz juvelirnice stalno je bilo u blizini.

Robertsova nije bila prvi izbor za ulogu Vivijen Vord. Uloga je ponuđena Moli Ringvold, Sandri Bulok, Valerije Golino, Sari Džesiki Parker, Dženifer Koneli i Deril Hani i sve su odbile. Mnoge su se uplašile jer treba da glume prostitutku. Moli nije bila zadovoljna sadržajem scenarija, a Hana je pomislila kako ta uloga degradira žene. Ostale glumice, kao Bruk Šilds, Vinona Rajder i Dru Barimor bile su premlade. Robertsova je na kraju "pobedila" i to u konkurenciji sa Kim Bejsinger, Ketlin Turner, Debra Vinger, Džina Dejvis, Keri Fišer, Bo Derek, Melani Grifit, Šeron Stoun, Mišel Fajfer, Madona, Džejmi Li Kertis, Ema Tompson...

I s druge strane Gir je morao da pobedi dosta jaku konkurenciju za ulogu Edvarda Luisa. Bartu Rejnoldsu je ponuđena uloga, ali je on odbio. Posle se našalio da kada je video seksi scene sa Džulijom priznaje da je napravio veliku grešku što nije rekao "da".

I on nije bio jedini. Al Paćino je bio na probnom snimanju sa Džulijom, ali je odbio ulogu. Kao i Albert Bruks i Silvester Stalone. I Kristofer Riv, Densel Vašington, Džon Travolta, Tom Berindžer, Kristofer Lambert i Denis Kvejd.

Tokom seks scena, Džulije je bila toliko nervozna da joj je stalno iskakla vena na čelu. Reditelj Geri Maršal ušao je u krevet sa glumcima i on i Gir su masirali Džuliju kako bi nestala vena. Glumica je takođe dobila i osip od nervoze i morali su da joj daju lekove pre nego što je scena bila snimljena.

Džulijin smeh tokom scene "I love Lucy" bio je stvaran jer je sve vreme reditelj golicao po tabanima.

Tokom poznate scene u kojoj Robertsova peva uz Prinsa u kadi kada sklizne u vodu odnosno u penu, Džulija je izronila i videla da su svi napustili set, čak i snimatelj koji je napravio snimak.

Gir je bio poprilično ekstrovertan u svojoj glumi na početku, ali je reditelj rekao sledeće:"Ne, Ričarde. U ovom filmu, jedno od vas se kreće. Jedno se ne kreće. Pogodi ko si ti?"

Prvi naziv filma bio je "3.000", po količini novca za koju su se dogovorili Vivijen i Edvard za nedelju dana njenih usluga. Kasnije je ipak promenjen i dobio je ime po popularnoj pesmi Roja Orbisona koja se koristi u filmu.

Beskućnik koga Edvard pita za pravac u filmu je zapravo reditelj, Geri Maršal.

(Top Rated Viral)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track