PREŽIVLJAVA NAJVEĆU DRAMU SVOG ŽIVOTA: Bata ne zna da je ostao bez noge!
Foto: Aleksandar Jovanović

Operacija bila neophodna da bi preživeo

PREŽIVLJAVA NAJVEĆU DRAMU SVOG ŽIVOTA: Bata ne zna da je ostao bez noge!

Pop kultura -

Velimira Živojinovića pripremaju da mu saopšte da je amputacija dela leve noge bila neophodna kako bi preživeo. Protezu će dobiti sledećeg meseca

Velimir Bata Živojinović (82) ne zna da su mu amputirali deo leve noge.Prema rečima naših dobro obaveštenih izvora iz KBC Dedinje, Valterova porodica priprema se da mu saopšti da je operacija, koja je urađena u petak, bila neophodna zbog akutne gangrene, jer bi u suprotnom mogao da umre.- Bata nije svestan šta ga je snašlo. Zasad mu je zdravstveno stanje stabilno i polako se budi iz narkoze. Opasnost je nastala kad je dobio visoku temperaturu. Lekari nisu smeli da rizikuju i uz saglasnost porodice uradili su amputaciju dela leve noge. Živojinović je jak, dobro je podneo operaciju. Trenutno je u šok-sobi. Porodica i hirurzi tek će mu reći da mu je gangrena ugrozila život i da je amputacija bila neophodna - kaže naš izvor.Velikan srpskog glumišta će već sledećeg meseca dobiti protezu.- Ako s njegovim zdravljem bude bilo sve u redu, moći će da hoda pomoću proteze - kaže naš izvor iz bolnice.

Ispred bolnice. Batina ćerka Jelena Živojinović
Ispred bolnice. Batina ćerka Jelena Živojinović

Batina supruga Lula svakodnevno posećuje muža i konstantno je na telefonskoj vezi s lekarima koji brinu o njemu. Ona veruje da će legendarni glumac ozdraviti i da će bar upola biti onaj stari. Ni jučerašnji dan nije prošao, a da ga Lula nije obišla.- Bata je odlično! - rekla je na ulazu u institut, a potom je ćerki Jeleni, koja je u petak doputovala s Kube, u hodu poručila:- I ovo će izdržati!Jelena nam je raspoloženo rekla da se glumac bolje oseća:- Tata je dobro. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Svestan je i bolje je.Na pitanje da li je Bata svestan da mu je amputiran deo noge, odgovorila je:- Pa, ja mislim da se to ne govori drugi dan posle operacije.Batin sin Miljko veruje da će se njegov otac izvući.- Bata je borac, najveći koga poznajem. Uz takve ljude se ide u rat i rešavaju se najveće nevolje. Siguran sam da će sve ovo da pobedi - kaže Miljko.

Moj Bata se odlično oseća posle operacije. I ovo će izdržati!
Moj Bata se odlično oseća posle operacije. I ovo će izdržati!

Unuka Dina: OBEĆALA SAM DA ĆEMO ZAJEDNO ZASADITI CVEĆE U KORAĆICIBatina unuka Dina Živojinović danas stiže iz Pariza u Beograd. Ona je za Kurir otkrila šta je obećala dedi.- Radujem se našem susretu kao i uvek i ne sumnjam da će moj deda izgurati i ovu borbu do kraja! Rekao mi je da se vratim što pre jer nisam završila da zasadim sve cveće i da nađem drveće za baštu u vikendici u Koraćici, kao što sam obećala. Samo me zeza! Ali u redu, opraštam mu jer i ja njega smem da zezam. Sve je ovo deo života i ja čvrsto verujem lekarskom konzilijumu. Prosto je neverovatno kako je uspeo da prebrodi krize s visokim vrednostima šećera i kreatinina. Svi vitalni organi su mu bili ugroženi - mozak, srce, bubrezi i pluća. Svi rezultati su mu se vratili u normalu i porodica, kao i tim lekara nadaju se da će Bata i ovu bitku dobiti - rekla je Dina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track