BRANIMIR POPOVIĆ ZA KURIR: Lauševiću, vrati se u Crnu Goru
Foto: Dragana Udovičić, Beta

Glumac o svom prijatelju i kolegi

BRANIMIR POPOVIĆ ZA KURIR: Lauševiću, vrati se u Crnu Goru

Pop kultura -

Žarko je sjajan glumac i ako se ukaže prilika, mi ćemo mu širom otvoriti vrata Crnogorskog narodnog pozorišta, kaže Bane Popović

Glumac i bivši ministar kulture Crne Gore Branimir Bane Popović gostovao je proteklog vikenda u Beogradu s ansamblom Crnogorskog narodnog pozorišta. Novi umetnički direktor kuće kaže za Kurir da umetnike u Podgorici muče isti problemi kao i svuda u regionu.Nema dovoljno novca da bismo realizovali ono što zamišljamo. Ljudi koji rade u pozorištu daju svoj maksimum. Nismo imali više od godinu dana premijeru i osećalo se rasulo. Vratio se entuzijazam od kada sam preuzeo funkciju - kaže Popović.Glumac smatra da CNP treba da neguje komediju kao žanr.- Otvorićemo vrata i studentima. Od jeseni ćemo napraviti i specifične predstave za decu. Ideja je da krenemo sa Šekspirom - objašnjava Branimir.U Beogradu je odlično prihvaćen njihova „Urnebesna tragedija“ Dušana Kovačevića.- Kovačević je tako dobar pisac da su njegovi tekstovi za svako vreme i prostore. Nije važno da li je komunizam, socijalizam ili kapitalizam. Nismo imali problem s aktuelnošću teksta koji je pisan 1991. godine - kaže Popović.Bane je bio veliki prijatelj s glumcem Žarkom Lauševićem, a voleo bi s njim ponovo da zaigra.- Crna Gora je spremna da prihvati Lauša. Ne znam da li je želja za povratkom prisutna kod njega. On je sjajan glumac. Ukoliko se ukaže prilika, mi ćemo mu širom otvoriti vrata Crnogorskog narodnog pozorišta - zaključuje Popović.

O angažmanu u politiciUŠAO SAM DA BISMO SE IZBORILI ZA NEZAVISNOSTPopović ne žali što je prihvatio poziv Mila Ðukanovića da uđe u politiku.- Okolnosti su bile takve da je trebalo nešto da promenim. Dao sam sve od sebe da Crna Gora postane nezavisna - objašnjava Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track