(VIDEO) ALI NE SVIRAJU BAŠ SLATKO: Štikle i vikleri jesu ženski bend, ali sviraju muški

Pop kultura -

Tri devojke, tri gracije benda “Štikle i vikleri”, svojim umećem i ljubavlju prema zvuku koji je u zapećku, uspešno osvajaju muzičku i klupsku scenu i Novog Sada, ali i Srbije, a melodijom magičnog spoja gudačkih instrumenata sa rok i pop bitom prožetim harizmom i buntom mladosti.

Višnja i Bojana i Nina istrajne su u želji da u rokenrol muziku donesu i predstave na jedan potpuno nov, drugačiji i nesvakidašnji način

"Okupile smo se prošle godine 17. aprila, a sve je počelo od ideje da se napravi nešto posebno, drugačije od svega poznatog. Naš menadžer Budo pokrenuo je celu ovu priču, i krenuo u realizaciju projekta, stvaranje benda sačinjenog samo od devojaka, sa gudačkim instrumentima i gitarom. Bilo je tu još nekih zamisli i predloga, ali kockice su se tako nekako složile da se na kraju izbor suzio na Bojanu i njenu violinu, Ninu koja svira čelo i mene sa električnom gitarom i u ulozi glavnog vokala benda", rekla je Višnja.

Naziv benda je veoma interesantan i ženski.

"Meni se jako dopalo što su štikle bile u opticaju, navijala sam za tako neko ženskasto ime, ali iskreno, nismo mnogo uticale na taj izbor. Posle mnogo razmatranja shvatili smo da se naziv “Štikle i vikleri” najviše uklapa u koncept koji smo želeli da predstavimo. Sve smo devojke pa nam je trebalo ime koje će nedvosmisleno da aludira na to. A verujem da kada neko čuje taj naziv sigurno ne može da zaključi šta sviramo, pa je to vrlo zanimljivo budući da redovno usledi oduševljenje kada pored takvog imena čuju i našu muziku", objasnika je Bojana dok je Višnja rekla da ime jeste slatko, ali ne sviramo nimalo slatko.

"Naziv “Štikle i vikleri” zapravo predstavlja ženu od glave do pete. To je bila poenta", rekao je .

Video Instagram

Pogledajte još

"Za ovo se živi": Kako je Marija Šerifović iznenadila mamu Vericu na koncertu

EVO ŠTA MALI ŠIJAN GLEDA: Svi ste ispod mene! Ja sam bog!

KAKAV TALENAT: Pogledajte kako vrane sviraju u duetu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track