Najnovije vesti

CELA BIVŠA JUGA PLAČE ZA VALTEROM: Samo je Bata mogao jednim metkom da obori avion!
Foto: Aleksandar Jovanovic

In memoriam

CELA BIVŠA JUGA PLAČE ZA VALTEROM: Samo je Bata mogao jednim metkom da obori avion!

Pop kultura

Vest o smrti legendarnog srpskog i jugoslovenskog glumca Bate Živojinovića svi elektronski mediji u regionu, od Đevđelije do Trigalava, objavili su na udarnim stranicama svojih portala.

Vest iz Beograda o smrti Bate Živojinovića preneli su Aldžazira Balkan, ljubljansko Delo, zagrebački portal Index, makedonski Indipendent, crnogorski CdM i RTCG, banjalučke Nezavisne novine, RTRS, sarajevski Klix...

Uz obilje Batinih fotografija, mediji u regionu podsećaju da je on veliki pozorišni, televizijski i filmski glumac, te da je na filmskom platnu debitovao 1955. u filmu 'Pesma sa Kumbare'.

Zagrebački Jutarnji list podseća da je Bata glumio u više od 280 filmova i televizijskih serija. Ovaj zagrebački dnevnik navodi i da obožavaoci filma Batu opisuju samo jednom rečju - legenda. Samo je on mogao da srusi nemački avion jednim metkom, upravo je on filmom 'Valter brani Sarajevo' zaludeo Kineze, a godinama ga je pratio glas da je pobio više Nemaca nego svi partizani zajedno, citira Jutarnji beogradske medije.

Uz opširne izvode iz Batine biografije, banjalučke Nezavisne novine pišu da je on bez sumnje, odigrao više filmskih uloga od bilo kog glumca u istoriji jugoslovenske kinematografije. Napominje se i da je jedan od d najpoznatijih njegovih filmova "Valter brani Sarajevo" iz 1972, koji je postigao veliki uspeh u Kini, gde je Živojinović i danas popularan.

Tokom perioda vladavine Josipa Broza Tita snimio je veliki broj partizanskih filmova, i bio je, kako je sam isticao u medijima, dobar prijatelj sa doživotnim predsednikom SFR Jugoslavije. Živojinović je bio aktivan član nekada vladajuće političke stranke Saveza komunista Jugoslavije u SFR Jugoslaviji, sa potom i Socijalističke partije Srbije, napominju Nezavisne.

Najposećeniji sarajevski portal Klix objavio je vest o Batinoj smrti koja je, kako navode, nastupila posle njegove duge borbe sa bolešću i amputacije noge. Portal TV Crne Gore među prvih pet vesti objavio je i ovu o smrti legendarnog Bate, uz konstataciju da je on odigrao najviše filmskih uloga u regionu.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...