RADMILA ŽIVKOVIĆ: Toliko sam nesrećna, Bata je bio moj učitelj glume!
Foto: Printskrin, Dragana Udovičić

Kumovi i veliki prijatelji

RADMILA ŽIVKOVIĆ: Toliko sam nesrećna, Bata je bio moj učitelj glume!

Pop kultura -

Radmila Živković bila je vrlo bliska prijateljica Bate Živojinovića a nakon njegove smrti joj nije ni malo lako.

Ona pokušava da nađe najlepše reči za Batu ali od tuge ne može mnogo ni da govori.

"Nekada reči ne mogu mnogo toga da kažu. On se trudio kroz život da učini ljudima i činio je. Ja sam uz njegovu porodicu, njegova Lula je krstila moju ćerku. On je širio ljubav gde god da se pojavi, želeo je da učini svakog srećnim."

Radmila je otkrila da je od Bate naučila važne lekcije.

"Prvi učitelj moj što se tiče filma je upravo Bata. Od njega sam naučila profesionalizam na filmu, kako se ponašaš, kako ceniš druge ljude. Ne znam šta da kažem, ja sam toliko poremećana, toliko nesrećna. Mi jesmo bili veliki prijatelji, rodbina jer kumstvo jeste rodbina, ali nikada on nije imao pritisak da moramo da igramo u istim filmovima. To sam cenila kod njega. Još jednu školu mi je pokazao. Kada smo glumili zaljubljeni par, malo mi se pocepala bluza. Nervozna pred kadar pozovem ga da mi namesti to. On me stisne za ruku i kaže: "da si prekinula sada jer niko neće videti to kao tvoju grešku već kao grešku kostimografa a tvoje lice sada će videti svi, to ne možeš sakriti".

Podsetimo, Bata je preminuo 22. maja u snu, nakon duge bolesti. Komemoracija će se održati 25. maja a sahrana u četvrtak, 26. maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track