(VIDEO) SUSRET BESMRTNIH LEGENDI: Evo kako je izgledalo upoznavanje Prinsa i Muhameda Alija
Foto: Twitter

Večiti

(VIDEO) SUSRET BESMRTNIH LEGENDI: Evo kako je izgledalo upoznavanje Prinsa i Muhameda Alija

Pop kultura -

Legendarni bokser Muhamed Ali preminuo je samo mesec dana posle podjednako legendarnog muzičara Prinsa. A evo kako je izgledalo njihovo upoynavanje.

Muhamed Ali je oduvek tvrdio da je najbolji i najveći, čak i pre nego što je postigao uspehe kojima je to potvrdio. Svi oni koji nose epitete "najveći" i "najbolji" su izrazito voljeni, ali i omraženi, i tako je bilo od kad je sveta i veka.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ali znaš da si najveći ako je među milionima koji te obožavaju i poštuju i muzičar Prins, koji je i sam zasluženo nasio pomenute epitete. Obojica su živeli pun život obogaćen strašću, svrhom i jasnim ciljevima. Njihov uticaj nije se prostirao samo u sferama u kojima su suvereno vladali, sportu, odnosno muzici, oni su večna inspiracija i ideali za večnost.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Slavni muzičar prvi put je sreo Alija na pres konferenciji 1997. godine kako bi ispromovisali fondaciju koja je za cilj imala da skupi novac za dobrotvorne svrhe, protiv rasizma, stereotipa širom sveta. Na snimu jasno možete da vidite koliko je Prinsu značilo što deli sto sa svojim herojem:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track