MUZIČKI FESTIVALI U SRBIJI: Svetske face za malo para
Foto: Profimedia

Leto u znaku muzičkih festivala

MUZIČKI FESTIVALI U SRBIJI: Svetske face za malo para

Pop kultura -

Fanovi rok i elektronske muzike biće u prilici da čuju Prodiži, Simpli red i Skank Anansi, Vag Gog...

Srbija će i ovog leta biti jedna od glavnih svetskih tačaka ludog i nezaboravnog provoda na festivalima. Očekuju nas Egzit, Arsenal fest, Lovefest, Belgrejd koling, Bir fest i mnogi drugi!Spektakularnim koncertom južnoafričke grupe Di antvord pred hiljadama fanova na umetničkoj koloniji „Dev9t“ napravljena je odlična uvertira za ono što nas čeka na ovogodišnjem Egzitu, kao što je, između ostalih, i koncert grupe Prodidži, čiji jedan od frontmena Maksim Rijaliti izlaže slike upravo na festivalu „Dev9t“.Festival Egzit održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim putuje na Jadransko more radi trećeg festivala Si dens od 14. do 16. jula. Iz raznih delova sveta dolaze fanovi da čuju Skrileksa, Eli Gulding, Dejvida Getu, Viz Kalifu, Hurts, Džordža Klintona i Parlament-Fankadelik, Bastilj, Stereo MC‘s, Ričija Hotina, Stormzija, Solomuna, Marka Karolu, Robina Šulca, Zadiga i mnoge druge.Kao odlično zagrevanje za Egzit Beograđane očekuje Belgrejd koling na Tašmajdanskom stadionu na kome će 22. juna nastupati engleska soul zvezda Džon Njuman, a veče kasnije na scenu se penju čuveni klasici Simpli red, koji su već 15 godina na oproštajnoj turneji.

Oproštajni nastupi... Prodidži i Simpli red
Oproštajni nastupi... Prodidži i Simpli red

Da nema odmora, pokazuje to da odmah sledećeg dana startuje kragujevački Arsenal fest, koji traje do 25. juna, a na kome će se predstaviti najveća imena srpske scene i izvođači iz regiona, poput Električnog orgazma, Partibrejkersa, Masima, Ajzberna, Ateist rapa, Nena Belana i mnogih drugih.Poslednja nedelja jula rezervisana je za ljubitelje žičanih instrumenata pošto 26. jula počinje jubilarna 50. Gitarijada na kojoj će se, kao i svake godine, predstaviti najbolji rokeri današnjice. Najavljen je Parni valjak, ali nema još potvrda ko će nastupiti.

Britanci... Skank Anansi
Britanci... Skank Anansi

Avgust će proći u znaku Lovefesta u Vrnjačkoj Banji, koji traje od 4. do 6. avgusta, kada će se na čak tri bine popeti velika imena elektronske svetske scene, kao i domaći rokeri koji su i prošle godine napravili zabavu za pamćenje.Na Ušću u Beogradu od 17. do 21. avgusta čeka nas nezaobilazni Bir fest koji ove godine otvara spektakularni Rudimental, kao i najveće zvezde eks-Ju rok scene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track