Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MANDE: Bati nosio kovčeg, a sad će počivati pored njega
Foto: Filip Plavčić

Poslednje pripreme pred sahranu

OPROŠTAJ OD MANDE: Bati nosio kovčeg, a sad će počivati pored njega

Pop kultura

Upravnik pozorišta „Boško Buha“ biće danas pokopan na Novom groblju, i to odmah do Velimira Živojinovića, kome je u suzama držao posmrtni govor

Milorad Mandić Manda, koji je preminuo u sredu u 56. godini, biće sahranjen danas na Novom groblju, i to kraj mesta gde počiva Velimir Bata Živojinović.Čudan splet okolnosti doveo je do toga da je baš Manda nosio kovčeg svog glumačkog uzora Bate na njegovom pokopu 26. maja, a sad će spavati pored njega

- Velimire, nikad te nismo tako zvali, zvali smo te bratom, ocem, učiteljem, hvala ti za nagradu što smo te upoznali, igrali s tobom, delili kadar, imamo pravo da budemo ljuti što se završilo ovako. Od tebe smo, Bato, krali zanat, ja ti se izvinjavam što nismo i više. Sve što smo mi uzimali znao si da će kroz nas živeti. Teško je u ovo vreme pričati jer nama godine nisu važne, već ono što ostaje iza čoveka - govorio je Manda na Batinoj sahrani brišući suze.Glumac je čak nosio i Batin kovčeg do večne kuće, a kao da je predosetio i svoj skorašnji kraj.- Ovo je još jedna u nizu godina glumaca, možda je budžet onog ministra kulture gore mnogo veći, pa im treba toliko glumaca. Pozdravi ih sve. Obožavali smo te. Bato, hvala ti za sve i, naravno, mi smo ti večno zahvalni, nadam se da si otišao mirno, u snu. Legendo, počivaj u miru - završio je Manda potresni govor.

Novo groblje čeka još jednog velikana... Ovde će biti pokopan Manda
Novo groblje čeka još jednog velikana... Ovde će biti pokopan Manda

Pre ispraćaja u Aleji zaslužnih građana kolege će se od Mande oprostiti na komemoraciji u Narodnom pozorištu u 11 sati.Podsetimo, ova godina je od početka bila tragična za velikane srpskog glumišta. Tako je Dragan Nikolić preminuo u martu, a desetak dana kasnije napustio nas je i Marinko Madžgalj. Bata Živojinović je preminuo u maju, a Manda je otišao sa one strane duge na daskama koje život znače. Tri velikana našeg glumišta, Gaga, Bata i Manda, počivaće jedan pored drugog.

Manda spaja bivšu JuguOKUPLJA EKIPU „LEPIH SELA“Na komemoraciju povodom smrti Milorada Mandića Mande svoj dolazak su najavile njegove kolege iz cele bivše Jugoslavije. Ponovo će se, 20 godina nakon snimanja, na jednom mestu okupiti reditelj Srđan Dragojević i ekipa filma „Lepa sela lepo gore“, u kojem je glumac ostvario jednu od svojih najboljih uloga. Umesto da slave dve decenije od premijere, okupiće se kako bi se setili svog prijatelja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...