(FOTO + VIDEO) Ovih 10 filmova nateraće vas da o njima razmišljate danima
Foto: Profimedia

Istina

(FOTO + VIDEO) Ovih 10 filmova nateraće vas da o njima razmišljate danima

Pop kultura -

Koji film je ostavio poseban utisak na vas? Bez obzira da li ste tek izašli iz bioskopa ili ste uživali u nekom ostvarenju kod kuće, postoje oni neki o kojima možete da pričate satima, i koji su vas promenili na neki način...

1. Rekvijem za snove (2000)

"Pokazuje strahote zavisnosti i to na šta je sve neko spreman da uradi u tom stanju. Mene je film, na primer, naterao da razmišljam o vezi s roditeljima i koliko taj odnos uzimam zdravo za gotovo. Da razmišljam koliko i oni koje smatramo najboljima mogu da se promene u sekundi. Brilijantan je, kad god ga pogledam, uvek mi ostane negde tu...", izjavio je jednom prilikom anonimni izvor za strane medije odgovarajući na ovu temu.

2. Večni sjaj besprekornog uma (2004)

"Ovo se jasno odnosi na sve veze. Srce boli kada nekoga izgubimo, kada nekoga ne volimo, i u takvim situacijama dotičnu osobu bi najradije izbrisali iz umova. Sećam se, prolazila sam kroz težak period sa suprugom... Pogledala sam film. Sve mi je bilo jasno. I kada bih ružno izbrisala iz sećanja, ili njega sa svim i lepim i ružnim, kad god bih ga ugledala proradili bi leptirići u stomaku. To je to."

3. Ekvilibrijum (2002)

"Često se zapitam da li mi je to kako shvatam slobodu nametnuto zbog ovog filma."

4. Trumanov šou (1998)
5. Atlas oblaka (2012)

"Ovaj film je savršen. Šalje tu poruku da treba tražiti sličnosti a ne obraćati pažnju na kojekakve razlike."

6. Prestiž (2006)

"Ovaj film vas tera da istražujete. Da se pitate šta je bilo pre. Da gledate iznova i iznova a da ne trepnete. Čista magija."

7. Neprilagođena (1999)

"Možete se poistovetiti. Prosto parira problemima današnjice."

8. Panov lavirint (2006)

"Film je moćan. Ne mogu nikako drugačije da ga opišem, nemam reči, toliko ih se vrzma po mojoj glavi kada mi pomenu ovaj film... Moćan."

9. Čudesna sudbina Amelije Pulen (2001)

"Tera vas da se zapitate kako bi bilo da posmatrate svoj život iz očiju nekog drugog. I tera vas da pomislite kako i najmanje stvari čine najveće promene."

10. Efekat leptira (2004)
Story.rs Story.rs Omaž preminulom glumcu: Osvanuo grafit posvećen Mandi, čitava nacija je u suzama... (FOTO) Nezaboravan provod pred nastup: Ovakvu energiju Ane Nikolić još niste videli (VIDEO) Poput svetskih manekenki: Novi izgled Goge Sekulić za kojim se svi okreću (FOTO) Jelena Đoković na dan 30. rođendana izneverila očekivanja mnogih: Totalno skroman i neočekivan početak slavljeničkog dana (FOTO) Intimna ispovest Nikolije Jovanović i Relje Popovića: Radujemo se rođenju ćerke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track