BJELOGRLIĆEV LETNJI KAMP: Nina i Andrija uče decu da glume
Foto: Damir Dervišagić

Jedinstvena akcija

BJELOGRLIĆEV LETNJI KAMP: Nina i Andrija uče decu da glume

Pop kultura -

Zvezde „Montevidea“ vodiće školu sedme umetnosti, a mališani će imati priliku da pohađaju i časove kompjuterske animacije

Letnji kamp za decu „Mija patrija“ će od 1. jula do 31. avgusta, u hotelu „Prezident“ u Kovilovu, okupiti decu od devet do 18 godina iz celog sveta i pružiće im priliku da na jedinstven način upoznaju Srbiju, kulturu, jezik, istoriju i običaje naše zemlje.Osnivač i direktor kampa Maja Bjelogrlić je, uz podršku supruga i pokrovitelja Dragana Bjelogrlića, osmislila programe glume, kompjuterske animacije, sporta i časove srpskog jezika na kojima će polaznici uspeti da nauče nešto što se ne uči u školi.- Mališani će steći nova prijateljstva, ali i znanje o slavnim ličnostima srpske istorije i književnosti. Deca će imati priliku da svakodnevno učestvuju u različitim aktivnostima i tako otkriju svoje nove talente i potencijale. Obići će sve znamenitosti Beograda, kao i neke kulturno-istorijske spomenike van glavnog grada - kaže Maja za Kurir.

Učiteljica... Nina Janković
Učiteljica... Nina Janković

Dragan Bjelogrlić potrudio se da kamp ugosti i decu koja nemaju mogućnosti da plate boravak u letnjoj školi.- Učesnici kampa će imati prilike da, pored škole glume, savladaju i tehniku kompjuterske animacije i faktički na mala vrata uđu u svet filmske magije. Želja mi je da kamp ugosti i decu iz najbližeg okruženja koja nemaju finansijskih mogućnosti da posete kamp. Program će besplatno pohađati desetoro dece iz srpskih enklava na Kosovu i 10 polaznika iz Republike Srpske, a želja nam je da ugostimo goste iz Hrvatske i Crne Gore - objasnio je Bjelogrlić.Termini kampa su 16. jul - 31. jul i 1. avgust - 15. avgust, dok se prijave vrše preko sajta. Školu glumce vodiće zvezde filma „Montevideo, bog te video“ Nina Janković i Andrija Kuzmanović.- Deca će naučiti šta je gluma i kako se radi na filmu. Dobiće priliku da odigraju scene s nama. Ne moraju svi posle da izaberu da budu glumci, ali negde je na nama da utičemo da budu dobri ljudi - objasnio je Kuzmanović.

Golman i profesor... Andrija Kuzmanović
Golman i profesor... Andrija Kuzmanović

LJ. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track