SLAVKO ŠTIMAC KONAČNO ZAVRŠIO FILM: Renata Ulmanski je zbog mene stala pred kamere
Foto: Saša Pavlić

Gotovo snimanje

SLAVKO ŠTIMAC KONAČNO ZAVRŠIO FILM: Renata Ulmanski je zbog mene stala pred kamere

Pop kultura -

Najponosniji sam što je pristala da bude deo priče. Ona je uspomena na projekte „Salaš u malom ritu“ i „Vuk samotnjak“, koje sam radio kao mali, kaže poznati glumac.

Naime, novi film Slavka Štimca „Ime: Dobrica, prezime: nepoznato“, u kojem glumac doslovno odrasta pred kamerom, publika će od jeseni moći da gleda u bioskopima. Više od 12 godina bilo je potrebno da reditelj Srđa Penezić zatvori krug, a Slavko će nas kroz priču podsetiti na svoje detinjstvo i filmove „Vuk samotnjak“, „Vlak u snegu“, „Specijalno vaspitanje“ i „Varljivo leto ‚68“.Okuplja glumački krem- Želimo s njim da konkurišemo za neke velike festivale, a beogradska premijera će biti na jesen - objašnjava Slavko.Zbog Štimca su se na veliko platno vratili velikani Renata Ulmanski i Mrgud Radovanović.- Igraju mnogi veliki glumci. Najponosniji sam što su deo projekta Mrgud Radovanović i Renata Ulmanski, njih bih stavio na prvo mesto. Oni su moja uspomena na neke filmove koje sam radio kao mali i jedno divno druženje.Glumac ovih dana vredno radi na Košutnjaku, jer je deo ekipe nove serije „Ubica tvog oca“.

- Igram forenzičara Savu, dobrog čoveka punog topline. Odličan scenario drži me od prvog momenta. Istražujemo jedno ubistvo, a prepliću se i naše lične sudbine, što seriju boji na poseban način. Nije čistog krimi-žanra, već je slojevita. Serije polako i kod nas preuzimaju primat u odnosu na film, a rade se i po nekoliko sezona - kaže Slavko i dodaje:Snimao po godinu dana- Serije se snimaju samo dva ili tri meseca. Filmove sam radio i po godinu dana. Ima sam dva takva iskustva. Niko vas posle ne pita u kojim smo uslovima radili ako izađe nešto dobro. Bitno je da li imate nešto da kažete.Buni se nam što jedini mora pred novinare.- Nije mi stalo da budem u prvi redovima. Preterano eksponiranje mi smeta. Nisam takav temperament - zaključuje glumac.

Nije ga odbila... Renata Ulmanski foto Dragan Kadić
Nije ga odbila... Renata Ulmanski foto Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track