Najnovije vesti

DRUG PAJE VUISIĆA OTKRIO ONO ŠTO NISMO ZNALI: Bio je najskuplji glumac, neke kolege nije voleo
Foto: Ps Yt

Manje poznati detalji

DRUG PAJE VUISIĆA OTKRIO ONO ŠTO NISMO ZNALI: Bio je najskuplji glumac, neke kolege nije voleo

Pop kultura

Jedan od najcenjenijih glumaca na našim prostorima Pavle Vujisić ipak nije uživao u svom poslu, tvrdi jedan od njegovih najbliskijih prijatelja i saradnika, snimatelj i reditelj Boža Nikolić.

On je u intervjuu otkrio mnoge detalje iz Pajinog života koji nisu bili poznati široj javnosti.

"On je pravnik po struci, a često je govorio da ga je sramota da glumi i da sve to radi zbog para. Paja je u to vreme bio najskuplji glumac. Sećam se da je uzimao i 1.000 maraka dnevno. Dosta filmova smo radili zajedno i on je tražio da i ja imam isti honorar kao i on. Koliko god da je zarađivao, znao je da na kraju snimanja odvede ekipu i počasti je, pa je bilo i situacija da se zaduži", rekao je Nikolić.

Vujisić iza sebe ima veliki broj filmova, a oko sebe je uvek imao i veliki broj prijatelja. Ali se ni on nije sa svim kolegama "mirisao".

"Paja nije bio baš u najboljim odnosima sa Miodragom Petrovićem Čkaljom i sa Batom Stojković. U "Maratoncima" su snimali scenu gde Paja treba da udari Batu daskom o glavu. Paja je namerno udario Batu jače nego što je trebalo, a na pitanje zbog čega je to uradio, rekao je: “ja već 20 godina čekam ovaj kadar da ga zveknem”. Čkalja je često preglumljivao, a Pavle je zbog toga ključao. Kada je Televizija, desetak godina posle “Kamiondžija” želela da snimi nastavak, on nije hteo ni da čuje. Na kraju je ipak pristao (za pozamašan honorar) i tako je nastao film "Kamiondžije opet voze"", ispričao je Nikolić.

Ovo sigurno niste znali

Ovaj proslavljeni glumac koji je iza sebe ostavio nezaboravne uloge, poznat je kao Pavle Paja Vuisić ali rođen sa prezimenom Vujisić.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...