OVAKO JE MIRA STUPICA GOVORILA O LJUBAVI SA SUPRUGOM BOJANOM: Bila sam njegova kraljica
Foto: Dado Đilas

Dobro se sećala svega

OVAKO JE MIRA STUPICA GOVORILA O LJUBAVI SA SUPRUGOM BOJANOM: Bila sam njegova kraljica

Pop kultura -

U intervjuu koji je dala 2015. godine, Mira je pričala o ljubavi sa pokojnim suprugom Bojanom Stupicom.

Glumica Mira Stupica se poslednji put u javnosti pojavila u aprilu 2015, na proslavi Dana Jugoslovenskog dramskog pozorišta - teatra koji je stvorio njen suprug Bojan Stupica, a čiju istoriju su gradili njih dvoje.

Miri je tada bilo važno da se narod seća njenog Bojana.

"Najvažnije mi je da se njega sećaju. Veliki dar, profesionalni i ljudski. Krut, disciplinovan. Ne znam čime sam ga otvorila. Svi su oko njega leteli, ja nisam. Valjda zbunjen, pitao se ko je ta osoba koja se ne interesuje za njega. U privatnom životu bila sam njegova kraljica... Izdvajao se talentom, božjim darom. Bilo je i lepših od mene, ali i ja sam posedovala dar. Imala sam karijeru i pre njega, ipak, ne tako veliku kao kasnije zajedničku. Njegova je nadvisivala sve ostale, pa i moju. Tempi passati... Četrdeset pet godina je prošlo od njegove smrti, ne mogu da verujem. Znam i zašto. Bojan je stalno sa mnom, ne samo u najlepšim godinama života", rekla je tada za Večernje Novosti.

foto Dado Đilas
foto Dado Đilas

Mira Stupica je preminula danas, u 93. godini života, na Neurološkom odeljenju Urgentnog centra u Beogradu. Glumica je umrla od moždanog udara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track