Uživali u boemskoj četvrti

(KURIR TV) HRVATI SE VESELE U SKADARLIJI: Beograđanka i Šaban Šaulić po želji 2Cellos

Pop kultura -

Poznati dvojac sastava "2Cellos", orkestar je pozdravio kolege hitom "S namerom dođoh u veliki grad", po želji dečka Jelene Rozge. Stjepanu Hauseru su na uvce svirali "Beograđanku" od Halida Bešlića, zbog čega je zakitio harmonikaša u Skadarliji.

Pauzu na svetskog turneji slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić i Stjepan Hauser iz sastava "2Cellos" iskoristili su da posete Beograd i da svrate na ručak u Skadarliju, čuvenu boemsku četvrt u srcu prestonice. Mladi umetnici stigli su u Srbiju da bi razgovarali s medijima i najavili za 25. mart sledeće godine spektakl u Kombankareni.

Nakon što su naručili jela sa roštilja, prišao je orkestar da pozdravi kolege. Muzičari su pozdravili Luku njegovom omiljenom pesmom Šabana Šaulića "S namerom dođoh u veliki grad".

Neko iz društva čelista se uhvatio za novčanik, a onda je došao red da se svira nešto za Stjepana, dečka pevačice Jelene Rozge.

"Za mene može nešto od Halida Bešlića", rekao je Hauser. Orkestar je zasvirao čuvenu "Beograđanku", a ostali smo zatečeni kojoj svojoj bivšoj ljubavi iz Srbije je ovu pesmu posvetio muzičar koji često nastupa i s Oliverom Dragojevićem.

Momci trenutno rade na četvrtom studijskom albumu, na kojem će ugostiti jedan od najpoznatijih orkestara na svetu, Londonski simfonijski orkestar. Sviraće se samo veliki filmski hitovi.

(Lj.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track