OTIŠLA ŽENA KOJA JE RODILA DEČAKA IZ VODE: Sahranjena majka frontmena EKV Milana Mladenovića
Foto: Stefan Jokić

Tuga

OTIŠLA ŽENA KOJA JE RODILA DEČAKA IZ VODE: Sahranjena majka frontmena EKV Milana Mladenovića

Pop kultura -

Danica Mladenović (83), majke pevača i frontmena sastava EKV Milana Mladenovića, sahranjena je na Novom groblju u Beogradu.

Žena koja je rodila čuvenog "dečka iz vode" i rokera za kojim je 1994. godine plakala cela bivša Jugoslavija, preminula je nakon duge i teške bolesti nekoliko dana pred sinovljev rođendan 21. septembra.

Danica je do poslednjeg dana čuvala uspomenu na svog sina, a redovno je i obilazila njegovu večnu kuću uprkos bolesti.Ekipa Kurira pre pet godina razgovarala sa Danicom. Evo kako je tad govorila:

"Teško mi je da izgovorim jednu jedinu reč", prekinula je tišinu drhtavim glasom gospođa Mladenović."Obilazim često grob. Evo, jutros sam došla da sve ovo počistim... I ponovo zaplakala.

Na svaki pomen Milanovog imena u prvi mah bi se blago osmehnula, a samo tren kasnije na licu bi ponovo zasvetlucale suze.

"Redovno dolaze i klinci koji slušaju njegovu muziku. Raspituju se kod mene da li je ovo Milanov grob. Donesu cveće, zapale sveće...", prisećala se Danica.

Kada je 17. novembra 1994. godine otišao Milan za majku je vreme stalo. Bila je svesna koji je uticaj ima njen pokojni sin ima na mlade generacije...

"Milan nikad nije voleo publicitet, nije voleo da bude u novinama i nije davao izjave. Samo je pravio muziku, bavio se time jer je to voleo... To je bio on", govorila je tiho i ljubazno Danica koja nikad nije skinula crninu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track