NEPROCENJIVO: Blago vojvođanske umetnosti izloženo u Galeriji Matice srpske
Foto: Vojislav Vujanić

Otvorena izložba „Odgovorno u kulturi“

NEPROCENJIVO: Blago vojvođanske umetnosti izloženo u Galeriji Matice srpske

Pop kultura -

Milana Konjovića, Miće Popovića, Nikole Graovca i drugih čuvenih slikara iz vojvođanskog podneblja, deo bogate umetničke zbirke Vojvođanske banke, predstavljena su sinoć u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

Na izložbi pod nazivom „Odgovorno u kulturi“ prvi put je izloženo 40 izuzetno vrednih umetničkih dela iz druge polovine 20. veka, koja su postala deo kolekcije planskim otkupom i kontinuiranom realizacijom umetničkih kolonija.- Vojvođanska banka je iskrena u nameri da pomogne ne samo srpsku muzejsku scenu nego i nacionalnu kulturu i veoma sam počastvovan zbog saradnje s Galerijom Matice srpske - rekao je Marinos Vathis, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj ljubitelja umetnosti Aja Jung, kajakaš Marko Novaković, poslanica Jelena Balašević i mnogi drugi.Izložba će u narednih 10 dana biti otvorena i besplatna za sve posetioce, nakon čega se Galerija zatvara zbog radova na rekonstrukciji fasade. Rekonstrukciju ulaza u Galeriju finansira Vojvođanska banka.S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track