(VIDEO) NAJVEĆA MUZA ROKENROLA: Ovo je priča o Kleptonovoj Lejli i najvećoj ljubavi jednog od Bitlsa
Foto: Instagram Printscreen

Onaj koga pesnik zavoli, nikada ne umire

(VIDEO) NAJVEĆA MUZA ROKENROLA: Ovo je priča o Kleptonovoj Lejli i najvećoj ljubavi jednog od Bitlsa

Pop kultura -

Pesma "Layla" Erika Kleptona ušla je u anale takozvane evergreen muzike, ali je onoj koja je inspirisala čuvenu numeru sigurno muka od nje.

Kada je manekenka Peti Bojd upoznala Kleptona, bila je udata za njegovog najboljeg prijatelja Džordža Harisona, jednog od legendarnih Bitlsa, koga je upoznala na setu filma “A Hard Day’s Night”.

"Malo, pomalo ona je postajala moja opsesija. Ono što ne može da vam izađe iz glave ma koliko se trudili da ne razmišljate o tome, a činjenica da je bila supruga mog druga mi je stvarala neki čudan osećaj, istovremeno gorak i sladak, a to me je izjedalo", izjavio je Klepton jednom prilikom.

Peti o tome nije znala ništa, čak ni onda kada je Klepton objavio pesmu "Layla" u kojoj je opisao svoju ljubav prema njoj.

Ipak, on je svoju "Lejlu" morao da sačeka, ona ga je odbijala, što je navodno uzrokovalo njegovu heroinsku zavisnost zbog koje se povukao iz javnosti.

Džordž Harison i Peti Bojd (Foto: Instagram)
Džordž Harison i Peti Bojd (Foto: Instagram)

Bojdova i Harison su se razveli 1977. godine, posle 10 godina braka, a šuška se da je razlog kraha braka Petina kratka afera sa Ronijem Vudom iz konkurentskih Rolingstonsa.

Dve godine kasnije je konačno prihvatila Kleptona. Sada već legenda glasi da ju je zaprosio tako što je poslao asistenta sa porukom:

"Erik Klepton hoće da te oženi. Rekao je da ti kažem, da ako nećeš, možeš da se gubiš.", što je moglo i da joj nagovesti sa kakvom se osobom upustila u vezu, međutim odgovorila je i bukvalno sudbonosnim "da". Klepton se pravdao umetničkim izgovorima, kako je Peti idealizovao kao muzu, te da je bilo nerealno da žena od krvi i mesa dostigne taj status.

Peti je, navodno, već na medenom mesecu otkrila da je suprug vara. U jednom intervjuu je ispričala kako ju je Erik, posle šest godine braka, odveo na večeru na kojoj joj je saopštio da je započeo vezu sa italijanskom manekenkom Lori Del Santo, a samo nekoliko nedelja kasnije otkrio je da je Lori trudna.

Tokom braka sa Kleptonom, Peti je i sama upala u probleme s alkoholom i drogom, a iz depresije i borbe sa zavisnošću izvukla se 1984. godine, poput davljenika koji napušta brod koji tone, te ga je napustila. Klepton nikada nije smogao snage da zvanično okonča brak te su se zvanično razveli tek 1988. godine, a kao razloge je navela Kleptonov alkoholizam i neverstva.

Peti se prošle godine udala po treći put, za Roda Vestona, kojeg je upoznala 1980. godine. Tvrdi da je našla svoju sreću, što se može videti:

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(bizlife.rs/Blic/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track