(VIDEO) ČOVEK KOJI JE UBIO VRANU: Preminuo glumac koji je greškom upucao Brendona Lija
Foto: Profimedia

Dežurni krivac

(VIDEO) ČOVEK KOJI JE UBIO VRANU: Preminuo glumac koji je greškom upucao Brendona Lija

Pop kultura -

Poznati filmski negativac Majkl Masi, koji je od 1991. do 2016. godine nastupio u gotovo 80 filmskih i televizijskih uloga preminuo je u 61. godini.

I pored brojnih uloga glumac je bio poznat, ili preciznije ozloglašen, zbog nesrećnog događaja na setu "Vrane" 1993. godine, kada je slučajno upucao svog kolegu Brendona Lija. Precizne okolnosti ovog incidenta nikada nisu rasvetljene.

Kobni čas je kucnuo kada se snimala scena u kojoj Majkl treba da puca u Brendona, ali se u pištolju greškom našao pravi metak jer je isti koršćen i dan ranije kada je bio napunjen pravom municijom, mada postoje i teorije da je u pitanju bio ćorak koji se nije na vreme rasprsao.

Brendon je bio sin čuvenog Brusa Lija. Nakon kobnog pucnja hitno je prevezen u bolnicu i operisan, ali nije mu bilo spasa. Preminuo je 31. marta 1993. u 28. godini.

Posle ove tragedije Majkl se na neko vreme povukao iz javnosti, ali se ipak vratio na scenu i ostvario brojne uloga, poput onih u filmu "Sedam" Dejvida Finčera, te u dva filma o "Spajdermenu", "Lost Highway", "Catwoman" (2004). Pojavio se i u serijama "Dosije Iks", "Alijas", "Doktor Haus", "Revelations", "Flash Forward"...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za sada još nisu poznate okolnosti Majklove smrti. Brojni glumci koji su tokom godina sarađivali sa njim izrazili su saučešće na društvenim mrežama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track