PREMIJERA DOBRICE: Nostalgična bajka o Slavku Štimcu
Foto: Promo

Stiigao u Sava centar

PREMIJERA DOBRICE: Nostalgična bajka o Slavku Štimcu

Pop kultura -

Poseban šarm ovog filma proizilazi iz činjenice da je autoru Štimčev bogati filmski opus pružio priliku da koristi isečke iz njegovih ranih filmova

Novi domaći film „Ime: Dobrica, prezime: nepoznato“, u režiji Srđe Penezića, prikazan je večeras u Sava centru u okviru filmske revije „Sinema fest“.

Glavnu ulogu igra Slavko Štimac.Poseban šarm ovog filma proizilazi iz činjenice da je autoru Štimčev bogati filmski opus pružio priliku da koristi isečke iz njegovih ranih filmova („Vuk samotnjak“, „Salaš u malom ritu“, „Vlak u snijegu“, „Specijalno vaspitanje“, „Varljivo leto“) i uklopi ih u novosnimljeni materijal kako bi se ilustrovao rani život glavnog junaka u filmu.U prvom planu je nadrealno pozitivan čovek koji veruje da će mu se uvek najbolje dešavati u životu. Pored Štimca, u glumačkoj podeli su i Hana Selimović, Mirjana Joković, Bogdan Diklić, Renata Ulmanski i Miodrag Mrgud Radovanović, koje je reditelj ubedio da se vrate na scenu.

Svetska premijera filma je bila na Festivalu svetskog filma u Montrealu krajem avgusta 2016. godine, a prvo prikazivanje u Srbiji na Internacionalnom festivalu filmske režije u Leskovcu gde je Slavku Štimcu uručena nagrada za promociju našeg filma u svetu.

Film će od danas biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track