FILMSKI FESTIVAL NA KOSMETU: Jesen samuraja biće na otvaranju
Foto: Damir Dervišagić

Manifestacija u južnoj srpskoj pokrajini

FILMSKI FESTIVAL NA KOSMETU: Jesen samuraja biće na otvaranju

Pop kultura -

Publiku očekuje raznovrstan program sastavljen od najznačajnijih ostvarenja domaće i strane skorašnje produkcije, uz odličan izbor sinhronizovanih 3D crtanih filmova

Drugi po redu Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival održaće se pod sloganom „Ovde!“ od 11. do 14. novembra u Domu kulture Zvečan.

Publiku očekuje raznovrstan program sastavljen od najznačajnijih ostvarenja domaće i strane skorašnje produkcije, uz odličan izbor sinhronizovanih 3D crtanih filmova.

Festival će otvoriti aktuelni bioskopski hit „Jesen samuraja“ reditelja Danila Bećkovića sa fenomenalnim Petrom Strugarom u glavnoj ulozi, a biće prikazana i druga zapažena domaća ostvarenja kao što su „Dnevnik mašinovođe“, „Pored mene“, „Vlažnost“, „Panama“, „Procep“ i „Smrdljiva bajka“.

- Za neko bolje profilisanje festivala, u narednim izdanjima očekujemo veću podršku države kulturi na prostoru Kosova i Metohije, koja se ne ogleda samo u očuvanju tradicionalnih vrednosti nego i u podizanju aktuelne kulturne ponude - izjavio je Miroslav Mogorović, direktor Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala.Nakon završetka festivala, publika će svojim glasovima proglasiti najbolji domaći film.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track