(FOTO) EKSKLUZIVNO: Kurir na snimanju serije Senke nad Balkanom
Foto: Marina Lopičić

Ko seče glave po Beogradu

(FOTO) EKSKLUZIVNO: Kurir na snimanju serije Senke nad Balkanom

Pop kultura -

Dragan Bjelogrlić režira krimi-seriju u kojoj se dešavaju misteriozna ubistva u nizu. Prvu epizodu videćemo već na Festu

1 / 5 Foto: Marina Lopičić

Život je maskenbal, a reditelj Dragan Bjelogrlić odlučio je da zaplet svoje serije “Senke nad Balkanom” smesti baš na balu s maskama. U Zrenjanin se pre nekoliko dana uputila i ekipa Kurira, gde je te noći dogodilo jedno misteriozno ubistvo pred više od 50 statista.- Ko seče glave po Beogradu? Neću vam dati odgovor na to pitanje, ali ste prisustvovali snimanju jedne od najbitnijih scena u celoj seriji. Ubistvo se dešava pred kraj prve epizode, kad padne prva glava, a posle nje pašće i druge. Grad Zrenjanin nam je omogućio da snimamo u jednoj od najlepših baroknih sala u Srbiji. Teško da bi bez njihove pomoći naša serija mogla ovako dobro da izgleda s takvim budžetom kojim raspolažemo. Navikli smo tako da radimo - rekao je Bjelogrlić za Kurir.Mladi i iskusni glumciSeriju “Senke nad Balkanom” publika će premijerno moći da vidi naredne godine na Festu, a od jeseni i na RTS.U sceni na balu statisti vrište, a mlada glumica Milica Ćosić prva primećuje da se na podu kotrlja glava Tamare Krcunović.- Kupljeno. Ovo je bilo odlično. Idemo sad istu scenu s Tamarom, a telo ćemo joj odseći u montaži - objašnjava Bjelogrlić.Glumac i reditelj najviše je tokom snimanja kritikovao Ivana Zekića, koji je svoj ples s Marijom Bergam morao da ponovi nekoliko puta.- Neka ljudi misle da si ti možda ubica - dobacuje u prolazu reditelj mladom glumcu.Slikar i Musa KesedžijaIvan se smeje jer je iz trećeg puta snimio svoj prljavi tango smrti.- Moj lik ne izgleda kao Musa Kesedžija. On se danas samo maskirao. Igram slikara i ne mogu više da otkrivam - ističe Zekić.Bjelogrlić je tokom našeg boravka samo na njegov rad imao primedbe, što kroz osmeh objašnjava glumac.- Ko se tuče, taj se voli. Kritikuje me a daje mi uloge - kaže Ivan.

Marija BergamBJELA MI JE DAO ŠANSUMarija Bergam, rođena Kotoranka, igra glavnu žensku ulogu u seriji “Senke nad Balkanom”. Na snimanju joj društvo pravi jednogodišnji sin, koga je dobila s kolegom Rašom Bukvićem. O bebi brine majka, dok ona snima naporne scene.- Bjelogrlić je jedan od retkih reditelja koji je pravio kasting. Meni je ukazao poverenje i gledaću da ga opravdam - rekla je Marija, čiji je lik veoma misteriozan.

Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track