SKANDAL TRESE HOLIVUD: Nestao muškarac koji je prvi optužio Džeksona za seksualno zlostavljanje
Foto: Profimedia

Šok!

SKANDAL TRESE HOLIVUD: Nestao muškarac koji je prvi optužio Džeksona za seksualno zlostavljanje

Pop kultura -

Muškarac koji je, davne 1993. godine, prvi optužio Majkla Džeksona za seksualno zlostavljanje nestao je. Naime Džordanu Čendleru (36) izgubio se svaki trag.

Čendler je poznat jer je njegov otac optužio kralja popa za seksualno zlostavljanje njegovog trinaestogodišnjeg sina. Pre tri godine tužbu protiv Džeksona je podneo i Vejd Robson, slavni koreograf, koji tvrdi da je godinama bio seksualno zlostavljan od strane Džeksona i dvojice njegovih saradnika, a i da je sve počelo kada je imao sedam godina. Robson već dugo pokušava da dopre do Čendlera kako bi svedočio u njegovu korist, ali svi pokušaji su bili bezuspešni.

SKANDAL KOJI TRESE HOLIVUD: Majkl Džekson je bio opsednut ovom glumicom kada je bila mala

Robsonovi advokati pokušali su da dođu i do Čendlerove sestre, ali ona je odlučila da se drži po strani da ne bi razbesnela Džeksonove fanove koji su godinama uznemiravali njenu porodicu. Majkl Džekson se sa Čendlerovima zbližio kada se njegova limuzina pokvarila u blizini njihovog doma u Santa Monici. U obližnjem servisu je potražio pomoć, a vlasnik servisa je bio očuh Džordana Čendlera.

Džordan je bio oduševljen jer je upoznao Majkla, a kralj popa mu je rekao da može uvek da ga poseti na njegovom ranču "Neverland", te su se njih dvojica baš zbližili. Džordanovi roditelji su tvrdili da su Majkla nekoliko puta uhvatili u krevetu sa njihovim sinom dok ga je on neprikladno pipao.

Otac nesrećnog deteta je sve prijavio policiji, a Džekson je izbegao tužbu za pedofiliju jer se van suda nagodio na čak 20 miliona dolara.

Međutim tada je počeo teror fanova koji su im slali jezive poruke i pretili im smrću. Ono što je takođe zanimljivo je da je Džordan 2006. godine sopstvenog oca optužio za nasilje u porodici, a samo tri godine kasnije otac je izvršio samoubistvo.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track