ROBERT REDFORD NAPUŠTA GLUMU: Evo čime će se sada baviti poznati glumac
Foto: Profimedia

Penzija

ROBERT REDFORD NAPUŠTA GLUMU: Evo čime će se sada baviti poznati glumac

Pop kultura -

Američki glumac, režiser i producent Robert Redford najavio je da planira uskoro da napusti glumu kako bi se usredsredio na režiju i svoju prvu ljubav - umetnost.U intervjuu za "Volker Art Centar" u Mineapolisu, datom svom unuku Dilanu, Redford (80) je rekao da postaje umoran od glume.

Zvezda filmova "Moja Afirka" i "Žaoka", naglasio je da će se oprostiti od glume i fokusirati na režiju kada završi još dva projekta, na kojima je trenutno angažovan. Prema sajtu "IMDB", očekuje se da će se oba filma naći u bisokopima 2017. godine. Glumac je naglasio da je njegova prva ljubav umetnost ispričavši kako je kao tinejdžer provodio vreme u Evropi "istražujući pričanje priča kroz slikarstvo".

Redford je filmom "Obični ljudi" iz 1980. godine nagradjen Oskarom za režiju. Filmovi poput "Svi predsednikovi ljudi", "Buč Kasidi i Sandens Kid" i "Devojka koju sam voleo" učinili su ga jednim od najvećih filmskih zvezda sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

U cilju promocije nezavisnog filma, pomogao je u osnivanju Filmskog festivala Sandens, koji se održava u američkoj saveznoj državi Juti, a koji je postao jedan od najuticajnijih mesta za okupljanje predstavnika nezavisnog filma.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track