Najnovije vesti

SKANDAL: Reditelj Dejan Zečević se odrekao Vojne akademije 3

Dejan Zečević odbio da stane iza svog tv čeda

SKANDAL: Reditelj Dejan Zečević se odrekao Vojne akademije 3

Pop kultura

Mi smo radili seriju. Producent i ja nismo se složili šta treba da bude film. Sastavili su ga bez mene, kaže Zeka

Novi film „Vojna akademija 3“ možda je prvo domaće ostvarenje koje među autorskom ekipom nema potpisanog reditelja. Na odjavnoj špici stoje imena scenarista Bobana Jevtića i Milana Konjovića, producenta Nebojše Neleta Garića, ali ne i Dejana Zečevića, koji će svojim imenom i prezimenom stati iza televizijske serije.

- Dogovorili smo se džentlmenski. Zečević smatra da to nije film. Mi smo osetili dužnost prema publici da posle tri godine gleda nastavak priče. Odlučio sam da snosim rizik i uvek ću da pravim filmove za mlade. Serija se završava. Nema sukoba niti zle krvi između Zeke i mene. On je mislio da film treba da bude veći. Napravićemo ga nekad, kad bude bilo novca - kaže za Kurir producent Garić.

Film je već videlo 50.000 ljudi, a na proleće kreće da se emituje serija na RTS.- Deca se vezuju za likove, a ne za producenta ili reditelja. Mnoge glumce ne dozivaju po pravim imenima, već Klisura, Zimče ili Ris. Ne ide publika da gleda film zbog reditelja - zaključuje Nele.Dejan Zečević nije hteo da se potpiše kao autor filma „Vojna akademija 3 - novi početak“, koji je napravljen od snimljenog materijala za igrani program.- Mi smo radili seriju. Producent i ja nismo se složili šta treba da bude film. Sastavili su ga bez mene. Nije bilo svađe. Ima mnogo slučajeva kad reditelj ne stoji iza filma, pa se stavi neki pseudonimom - objasnio je Zečević, koji je pogledao film, ali nije stao iza njega.

Omiljeni Rom... Mirko Klisura
Omiljeni Rom... Mirko Klisura

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...