JUŽNI VETAR, TUŽNI TEATAR: Predstava Narodna drama podelila javnost
Foto: Damir Dervišagić, Dragana Udovičić

Ah, taj folk izvedena predstava „Narodna drama“, koja je podelila javnost

JUŽNI VETAR, TUŽNI TEATAR: Predstava Narodna drama podelila javnost

Pop kultura -

Sukob Narodnjaci su naša realnost, smatra Aleksić, dok je Azdejković želeo da aktere gađa paradajzom

Predstava „Narodna drama“, u kojoj se prikazuje ljubav između dve žene, premijerno je izvedena sinoć u Narodnom pozorištu.

Glume konzervativne roditelje... Sloba Beštić i Anja Mandić
Glume konzervativne roditelje... Sloba Beštić i Anja Mandić

Neobičan rediteljski koncept Bojane Lazić da se u komadu govori poezija i pevaju hitovi koje su izvodili članovi grupe Južni vetar privukao je nacionalni teatar i izvođače narodne muzike Zoricu Marković i Gordanu Gocu Stojićević. Melodrama o ljubavi između kafanske pevačice Branke i udate popovske ćerke Anke podelila je publiku.- Najviše su mi se dopali režija i pristup Bojane Lazić. Mislim da je ona rediteljka koja je donela drugačiju boju u naše pozorište. Folk muzika je deo naše realnosti i tekstovi narodnih pesama odlično prikazuju ljubav između dve junakinje, Anke i Branke. Pola Srbije to sluša po splavovima - objašnjava glumac Vladimir Aleksić, koji je komad gledao na pretpremijeri.Nasuprot njemu, Predrag Azdejković nije imao reči hvale za „Narodnu dramu“.- Izašao sam s predstave jer sam bio razočaran. Veliki sam ljubitelj verzije koju je uradilo pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja, a adaptacija Bojane Lazić uništila je genijalan tekst i izbacila sve ono što je u tom delu valjalo i bilo interesantno. Dobio sam počasnu kartu, pa sam se u tišini povukao iz pozorišta, a da sam morao da platim kartu, glasno bih negodovao, možda ih i gađao paradajzom - poručio je Predrag Azdejković.

Neobičan bračni par i kafanska pevačica... Ana Mandić, Sena Đorović i Ivan Marković
Neobičan bračni par i kafanska pevačica... Ana Mandić, Sena Đorović i Ivan Marković

Zorica Marković došla je pola sata ranije da pogleda komad koji je podigao toliku prašinu:- Danas je mnogo lakše priznati da si lezbijka nego reći da slušaš narodnjake. Naša cela država je folirantska, tj. takav je mentalitet ljudi. Ne poznajem čoveka koji ne sluša narodnjake. Konačno se neko toga.I profesor i glumac Dragan Petrović Pele podržao je izvođenje.- Slična predstava, u kojoj se pevaju narodnjaci, igrana je na večernjoj sceni „Boško Buha“. Nisam vam ja neki kritičar, a radujem se kad izađe neka nova predstava - objasnio je Pele.Premijerno izvođenje nisu propustili Mira Adanja Polak, Nela Mihailović, Bule Goncić i drugi.Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track