BODA NINKOVIĆ SLAVI 60. ROĐENDAN: Prihvatio sam Ejdusa kao geja
Foto: Damir Dervišagić

Dve premijere

BODA NINKOVIĆ SLAVI 60. ROĐENDAN: Prihvatio sam Ejdusa kao geja

Pop kultura -

Glumac kaže da deo vremena provodi s kolegom na probama jer mu je partner na novim projektima

Poznati glumac i komičar Slobodan Boda Ninković proslaviće danas 60. rođendan, a kao najbolji poklon dobio je dve uloge u pozorištu i jednu u seriji „Senke nad Balkanom“. On kaže da trenutno najviše vremena provodi s Pecom Ejdusom jer mu je partner u mjuziklu „Hor bečkih dečaka“ i drami „Moj deda je aut“, u kojoj će bard glumišta igrati geja.

Godina bez novih uloga

- Imao sam pauzu od godinu dana bez premijere. Glumac sam koji ne zna da kaže ne. U BDP, gde igram za platu, pripremamo tekst mladog Dušana Jankovića u režiji Đurđe Tešić. Priča je zanimljiva i tretira problem seksualne orijentacije dede. On te sklonosti otkriva tek nakon ženine smrti. Ejdus igra tog dedu, a ja igram njegovog zeta. Ja sam jedini koji ga prihvata - kaže Boda.Pored komedije, koju će publika videti tek početkom naredne godine, „Hor bečkih dečaka“ igraće se u zemunskom pozorištu Karte blanš od 9. decembra.- Irfan Mensur je uzeo tekst našeg kolege iz Niša i dramatizovao ga. Radnja se odvija u podrumu u Beču. Jedan naš čovek smešta naše ljude u njega i obećava im posao. Emotivna i setna priča. Irfan, Peca i ja delimo scenu. Najavljujem tu premijeru kao upis u klub sedme decenija. Evo danas punim 60 godina i moram da položim neki ispit - kroz osmeh će Ninković.Glumcu prija što u ovim godinama može da radi projekte za svoju dušu.Više voli glumce-reditelje- Skupe se ljudi koji znaju šta hoće i onda se lepo radi efektivno dva sata. Nema onih dugih proba. Lakše je raditi s glumcima kao rediteljima jer se bolje razumemo. Volim da radim s rediteljima koji vole da čuju glas glumca, a ne da dođu sa svojom koncepcijom. Kad on tera svoje, izađu neke stvari kako ne treba. Pozorište je ipak kolektivni čin - zaključuje Slobodan.

O nastavku „Savršenog kroja“ČEKAMO SAMO DA SE TAMARA DRAGIČEVIĆ PORODIBoda ističe da će drugi deo iz trilogije „Savršen kroj“ igrati tek u novoj sezoni.- I to na proleće ili kad se steknu uslovi. Tamara Dragičević će da nam se porodi i dete će onda biti već veliko. „Savršen kroj“ igrao se već više od 120 puta u Zvezdari. Predstava je proizvod naše energije i ne žurimo da izađe nastavak.

LJubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track