POSLE 11 GODINA: Rolingstonsi KONAČNO objavili novi album!
Foto: Profimedia

na radost fanova

POSLE 11 GODINA: Rolingstonsi KONAČNO objavili novi album!

Pop kultura -

Legendarni rokeri "The Rolling Stones" su objavili dugo očekivani studijski album "Blue & Lonesome". Novo izdanje najavljeno je pesmama "Just YourFool", "Hate To See You Go" i "Ride 'Em On Down".

Novim izdanjem rokeri su se vratili bluz korenima. Zanimljiva činjenica jeda su ga snimili za svega nekoliko dana. Producent Don Vos otkrio je kako je nastao album.

"Izdanje je snimano tri dana sa muzičarima poređanim u krug oko mikrofona. Zvuči veoma sirovo i autentično. Uhvatili smo suštinu onoga što bend jeste".

"Blue & Lonesome" je prvi album u poslednjih deset godina, a nasleđuje uspešan album "A Bigger Bang" iz 2005. godine. Novo izdanje snimano je u londonskom Britiš Gruv studiju, u blizini Ričmonda, gde su Stonsi započeli karijeru kao mladi bluz bend.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Već svima poznati članovi ovog benda Mik Džeger (vokal), Kit Ričards (gitara), Čarli Vots (bubnjevi) i Roni Vud (gitara) udružili su snage sa dugogodišnjim saradnicima, a na dve od 12 pesama na albumu ("Everybody Knows About MyGood Thing" i "I Can’t Quit You Baby"), pridružio im se i čuveni Erik Klepton, koji je u susednom studiju snimao sopstveni album “I Still Do“objavljen pod UMGI nešto ranije ove godine.

"Blue & Lonesome" vraća bend u rane dane kada su svirali pesme izvođača kaošto su Džimi Rid, Vili Dikson, Edi Tejlor, Litl Volter i Hovlin ’Volf, čije se obrade pesama nalaze na izdanju.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track