(FOTO) GLUMCI NAPUŠTAJU SRBIJU: Otišli trbuhom za kruhom
Foto: CILE

Umetnici koji su napustili Srbiju

(FOTO) GLUMCI NAPUŠTAJU SRBIJU: Otišli trbuhom za kruhom

Pop kultura -

Mnogi naši renomirani umetnici poput Vesne Trivalić, Branke Katić, Mirjane Joković, Mire Furlan, Uliksa Fehmijua i drugih otišli su preko granice u potrazi za ugodnijim životom, boljim uslovima i prilikama za bolje sutra

Glumac Ljubomir Bandović priznao je u intervjuu za Kurir da mu je dosta „licemernog sveta u našoj državi“ i da planira da napusti Srbiju i ode da živi „s irvasima“.

Nažalost, on nije jedini. Mnogi naši renomirani umetnici poput Vesne Trivalić, Branke Katić, Mirjane Joković, Mire Furlan, Uliksa Fehmijua i drugih otišli su preko granice u potrazi za ugodnijim životom, boljim uslovima i prilikama za bolje sutra.

Nedavno je i jedan od naših najboljih glumaca Nebojša Dugalić najavljivao da će otići za Kanadu zbog problema sa švajcarcima, ali, na našu sreću, ipak je odustao i nastavio da stvara sjajne likove poput Žana Valžana, Karamazova i drugih. Međutim, poznato je i da je ipak prihvatio ponude u Rusiji poput svojih mlađih kolega Miloša Bikovića, Milana Marića i Ivana Bosiljčića. Jedna od naših najboljih glumica Anita Mančić nedavno je za Kurir rekla da je „umorna od nadanja za bolje sutra“.

„Loši uslovi za glumce, gubljenje nade za bolje sutra, kultura na najnižoj lestvici, snimamo film nošen entuzijazmom, a ne novcem“, rečenice su koje se ponavljaju u svakom intervjuu koji da današnji umetnik, bilo da je glumac bilo iz neke druge branše. Koliko još treba da izgubimo glumačkih bardova da bi se nešto promenilo?

Mona Cukić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track