GLUMAC MIODRAG RADONJIĆ ZA KURIR: Serija Ubice mog oca otvorila mi je vrata Holivuda
Foto: Zorana Jevtić

Inspektor Zoran stigao u „Ubice mog oca“

GLUMAC MIODRAG RADONJIĆ ZA KURIR: Serija Ubice mog oca otvorila mi je vrata Holivuda

Pop kultura -

Završio sam snimanje filma „Missing in Europe“. Dobio sam ulogu glavnog negativca. Bilo mi je interesantno jer sam imao akcione scene, kaže Miodrag Radonjić

Inspektor Zoran, kojeg tumači Miodrag Radonjić, novo je lice u hit seriji „Ubice mog oca“. On od suspendovanog inspektora Aleksandra (Vuk Kostić) preuzima slučaj ubistva Milice Despotović.U razgovoru za Kurir jedan od najboljih studenata profesora Dragana Petrovića Peleta govori o ulozi inspektora Zorana, velikom holivudskom projektu u kom glumi i otkriva da je imao bliske susrete s policijom.Da li ti je neko iz realnog života bio na pameti dok si radio na stvaranju lika inspektora Zorana?- Niko konkretan. Trudim se da iz svoje okoline „ukradem“ određene osobine koje čine lik koji stvaram. Više ljudi mi je bilo na pameti i od svakog sam uzeo šta mi treba.Kakva su tvoja iskustva s policijom?- Prilično skromna, pokoji saobraćajni prekršaj i slično. Kada sam bio tinejdžer, bilo je nešto burnije. Odrastao sam na Konjarniku, ali nikad nisam bio uhapšen.Za koga radi tvoj lik - za mafiju ili državu?- Moj lik Zoran radi za državu. On je ambiciozan, odgovoran i poslušan i kao takav može biti podoban za manipulisanje. U njemu će postojati dilema da li je na pravoj strani.Da li si nekom od prijatelja otkrio ko je ubica?- Nisam. Doduše, niko me nije ni pitao, pretpostavljam da uživaju u tenziji i iščekivanju kao i većina publike, što i jeste suština tog žanra.Nakon „Ubica mog oca“ dobio si veliku ulogu u Holivudu.- Završio sam snimanje američkog filma „Missing in Europe“, koji je sniman u Beogradu. Dobio sam ulogu glavnog negativca koji podvodi devojke po klubovima, a onda ih isporučuje gazdama. Bilo mi je interesantno jer sam imao nekoliko akcionih scena, što nije tako čest slučaj u domaćoj kinematografiji, nažalost, najčešće zbog novca.Na čemu još radiš?- U Crnoj Gori snimam seriju „Božićni ustanak“. To je serija epohe koja govori o događajima na kraju Velikog rata. Igram revolucionara komunistu koji se zbog ljubavi iz Rusije vraća na Cetinje na kraju rata.

Kastinzi u MoskviMILOŠ BIKOVIĆ ME JE PREPORUČIO I RUSIMAPutovao si u Rusiju na kastinge.- Postoje neke opcije, naročito zahvaljujući Milošu Bikoviću, koji se trudi da nas sve preporuči kad god može. S druge strane, treba to sve uskladiti sa obavezama u Srbiji. Volim Rusiju i rado ću snimati tamo.

LJUBOMIR RADANOV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track