LEPA GLUMICA NASMEJALA SVE: Evo zašto ćerka Tanje Peternek neće uskoro gostovati u maminoj emisiji
Foto: Vladimir Šporčić

TALENTOVANA, PRELEPA, DUHOVITA

LEPA GLUMICA NASMEJALA SVE: Evo zašto ćerka Tanje Peternek neće uskoro gostovati u maminoj emisiji

Pop kultura -

Jedna od naših najlepših i najtalentovanijih mladih glumica nova je zvezda filma "Santa Maria della Salute", u kom igra rame uz rame s Vojinom Ćetkovićem, ali nju nećemo uskoro videti u emisiji "Kao sav normalan svet".

Tamara Aleksić, jedna od najlepših srpskih glumica, iako je veoma mlada, privlači mnogo pažnje i već je zabeležila nekoliko uspešnih uloga, piše Story.rs.Nakon nekoliko odličnih rola na filmu i u televizijskim serijama, ali i veoma zapaženih izvedbi u pozorištu, Tamara je na filmu oživela lik Lenke Dunđerski, lepotice koja je inspirisala "najljubavniju srpsku ljubavnu pesmu".Mlada umetnica, inače ćerka Tanje Peternek, autorke emisije "Kao sav normalan svet", otkrila nam je kako je uspela da prikaže lik muze Laze Kostića, kako je bilo sarađivati s Vojinom Ćetkovićem, da li bi i ona u ljubavi bila smela kao Lenka...

Story: Lenku Dunđerski zamišljamo kao savršenu devojku: ona je bila talentovana za ples i jahanje, obrazovana, prelepa, hrabra... Da li je bilo teško predstaviti je kao nekoga "od krvi i mesa", s vrlinama i manama?

- Kako ne, posebno zbog toga što smo, gde god da smo snimali, slušali priče o tim ljudima. U Vršcu su mi ljudi pričali o tome kakva je Lenka bila... To je vrlo interesantno, ali se trudiš da - kao sa svakom informacijom ili savetom koji dobiješ - svaku od tih informacija sačuvaš u malom mozgu, ali provučeš kroz svoj filter. Ako odgovara tvojoj zamisli i tome što je dogovoreno, onda prihvatiš, a ako ne - onda je skrajneš. Nadam se da smo uspeli da je napravimo nekim od krvi i mesa. Pored svog obrazovanja - govorila je četiri jezika i svirala klavir, Lenka je jahala, i to na klasičnom sedlu, volela je dečije igre, igrala se s braćom... Vaspitana je na jedan način, ali ima neku dozu zvrka koji ona jeste. To je, zapravo, najinteresantniji deo nje. Kad je neko mali, on je zvrk, ali kako odrasta, on se graniči s manguplukom. To je nešto što je Lenka umela - ti nju možeš da zbuniš, ali zna kako da ti odgovori. Kako mi to danas kažemo, bila je "klikeraš".Story: Jesu li Vam starije kolege pomagale savetima?

- Kako ne. Bez njih... Mislim da bih uradila valjda nešto (smeh), ali ne bih ovoliko uživala u celom procesu. Veoma sam im zahvalna, imala sam takvu sreću! Kao prvo Vojin, koji je predivan partner, a neverovatan čovek, divan, dobar, on samo postavi pitanje, ne kaže ništa, zagolica ti maštu i sve ti se odjednom otvara. Ti odjedanput radiš! Imala sam sreću da mi Nela Mihailović igra majku, tu je i Aleksandar Đurica... Zaista je bila neverovatna ekipa i blagoslovena sam direktnim partnerima.Story: Lenka je bila spremna sve da rizikuje zbog ljubavi. Da li je i Tamara Aleksić takva?

- Uh... To je jako dobro pitanje koje jako dugo pokušavam da postavim Tamari Aleksić. Trenutno nas dve ne razgovaramo, malo smo u svađi, pa ću, kad prođe ludilo oko premijere i počnu božićni praznici, morati da sednem s njom i održim jedan ozbiljan razgovor. Story: Vaše kolege u Holivudu ponekad moraju da prođu kroz velike transformacije zbog uloge. Šta je najdrastičnije što biste Vi uradili?

- Znam da zvuči kao floskula, ali zavisi od uloge. Kada biraš koju ćeš ulogu da prihvatiš, ako si taj tip glumca, onda ćeš prihvatiti nešto što se tiče tebe: ili ima neku poruku, ili je dobra ulogu, ili su dobre kolege, ili u krajnjoj liniji može da ti poboljša finansijsku situaciju... Mislim da ne znam dokle bih išla. Mislim da je metod-gluma jako interesantna, iako je sad malo prezastupljena, to je nije prava metod-gluma kojom se bave u Holivudu, to je već sad izvrgavanje svega toga. Glumac ulazi u lik i ostaje u njemu ceo dan - to je već doza ekscentričnosti. To njemu možda otvara neke stvari, ali ti, hteo-ne hteo, kad nađeš "zajednički jezik" sa svojim likom, sve je između tebe i njega, ne mora to da zna iko drugi. Ako to budem radila, verovatno nećete ni znati.

Story: Sanja li "srpska Nikol Kidman" o Holivudu?

- Opet sam Nikol Kidman? Imam faze. Bila sam i Milena Dravić i Brakus me je nazvao srpskom Skarlet Johanson. Sve u svemu, mnogo su bolje ženske od mene te s kojima me porede. Elem, ne maštam ni o čemu. Ili maštam o svemu i svačemu svakog trenutka. Mislim da je užasno bitno maštati i održati to dete u sebi, ali nemam neke planove. Ja bih možda htela i Holivud, i Bolivud i Bi-Bi-Si, ali ko zna gde ćeš otići, šta će ti se otvoriti, gde zapravo pripadaš. Ne planiram, uživam u ovom trenutku.Story: Hoćemo li Vas jednog dana na RTS-u videti "kao sav normalan svet"?

- Sumnjam zato što dobijam ogromne zamerke na pranje sudova. Taj blam ne treba izneti javno.Sa sajta Story.rs preporučujemo vam još:Gledate je u seriji Ubice mog oca, a niste znali da je ćerka poznatog glumačkog para (FOTO)Neponovljiva Dragana Ćosić, elegantna dama koja je osvajala lepotom i stilom (FOTO)Njoj je pošlo za rukom da ponese haljinu bolje nego Melanija Tramp: Srpska voditeljka blistala u crvenoj toaleti (FOTO)Brena i Boba Živojinović: Proslava srebrne svadbe na PuketuIvana Berendika: Blizanci kao najlepši novogodišnji poklon

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track