PREDRAG BJELAC POTPALJUJE VATRU: Mislite da ministar može da bude i ubica?
Foto: Printscreen

SERIJA O KOJOJ SE PRIČA

PREDRAG BJELAC POTPALJUJE VATRU: Mislite da ministar može da bude i ubica?

Pop kultura -

Glumac Predrag Bjelac koji igra ministra Nikolu Kovačevića zna odgovor na pitanje da li je on taj za kojim se traga, ali kaže da mu nije jasno zašto se u Srbiji svi uzbuđuju oko toga što je u sve umešana politika.

Predrag Peđa Bjelac se svojom pomalo mračnom pojavom savršeno se uklopio u lik opasnog i sklonom zakulisnim akcijama ministra Kovačevića koji je na skali osumnjičenih za najteže delo pri samom vrhu.

Bjelac, naš glumac sa respektabilnom internacionalnom karijerom, na direktno pitanje da li je on možda taj, uz osmeh postavlja zanimljivo kontrapitanje - da li vi mislite da ministar može da bude ubica?

"Igrao sam u Češkoj jednog mafijaša s kojim su povezani i ministri, ali to ne uzbuđuje nikog tamo", navodi Bjelac i dodaje da nije imao direktan uzor za građenje ovog lika, ali da mu je dobar scenario glumački veoma pomogao, bez obzira što igra ne baš simpatičnu ulogu.

"Nisam očekivao da serija bude baš ovoliko popularna, ali sam odmah tvrdio da je za naše uslove revolucionarna. Nije u pitanju trend, pa njih su Amerikanci izmislili i postavili kriterijume još pre skoro 50 godina. Ali, u Srbiji se niko nije setio da bi to neko gledao i kod nas, a naročito mladi ljudi", kaže Peđa, poredivši nas sa Češkom, gde živi i radi već dosta dugo.

"TV Nova, najgledanija i komercijalna češka televizija, nedavno je izbacila krimi-seriju koja mora da se bori za gledanost sa još četiri, pet drugih serija koje se već prikazuju. Dakle, moralo je i kod nas da krene, i dobro je što je krenulo baš sa ovom serijom", kaže Peđa i dodaje da je za prihvatanje uloge u "Ubicama mog oca" njemu presudan bio scenario Nataše Drakulić i Predraga Antonijevića.

"Naravno, scenario je bio presudan, pročitao sam ga u jednom dahu, kao čitalac, a ne kao neko ko bi trebalo da igra u seriji. Na stranu to što sam od detinjstva fan Žorža Simenona, Agate Kristi i krimi-literature inače", kaže Peđa i dodaje da je vrednost scenarija u njegovoj univerzalnosti.

"Nisam doživeo da je scenario tipično srpski. Okej, prepoznajemo tu i tamo Beograd, ali je priča ipak mnogo opštija. Zanimljivo je ipak da se ljudi u drugim zemljama manje uzbuđuju oko toga da li je negde umešana politika. Igrao sam, na primer, u dvodelnom filmu o jednom od najvećih čeških mafijaša koji je pobegao iz zemlje i koja je direktno asocirala na njihove ministre, ali se tamo niko nije uzbudio zbog toga", kaže Peđa, koji zbog kvaliteta serije "Ubice mog oca" čak ima i ideju o razmeni krimi-serija u kojima je učestvovao sa češkom televizijom.

(alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track