OTKRIVEN UZROK SMRTI: Džordž Majkl umro zbog srčane slabosti!
Foto: Profimedia

Preminuo u 53. godini

OTKRIVEN UZROK SMRTI: Džordž Majkl umro zbog srčane slabosti!

Pop kultura -

Britanski pevač Džordž Majkl umro je zbog slabosti srca, izjavio je danas njegov menadžer Majkl Lipman, dok njegovi obožavaoci ispred vrata njegove kuće pored Temze ostavljaju cveće i poruke zahvalnosti za divan glas i pesme.

Porodica poznatog engleskog pevača i kompozitora saopštila je da je 53-godišnji Majkl "umro mirno", na Božić, u svom domu u Goringu.

"Sa velikom tugom možemo samo da potvrdimo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj Džordž preminuo mirno, tokom Božićnih praznika", navela je porodica u saopštenju i zamolila da se ispoštuje privatnost u "ovom teškom vremenu prepunom emocija", prenosi BBC.

Porodica je preko agenta Džordža Majkla saopštila da dalje neće davati nikakve izjave.

Policija je saopštila da smrt popularnog pevača tretira kao neočekivanu, ali da nisu uočili nijednu sumnjivu okolnost.

Hitna pomoć je pozvana u Majklovu kuću juče oko 15:00, a bila je prisutna i policija, i na licu mesta su konstatovali smrt.

"U ovom trenutku, smrt se tretira kao neobjašnjena, ali nije sumnjiva. Pravovremeno će biti sprovedene pretrage posle smrti", saopštili su oni.

Ispred Majklove kuće u Goringu, pored Temze, njegovi obožavaoci danas su, između ostalih predmeta, ostavili mali venac u obliku srca i ružu, navodi Bi-Bi-Si.

Džordž Majkl je grčkog porekla i pravo ime mu je Jorgos Kirijakos Panajotu, a rođen je 25. juna 1963. u Londonu.Karijeru je započeo u grupi "Vem", a nakon toga je nastavio kao uspešan solista.

Tokom karijere koja je trajala skoro četiri decenije, prodao je više od 100 miliona albuma.

Osim zbog muzike, novinske stupce punio je i zbog svog seksualnog opredeljenja i korišćenja droge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja