SPEKTAKL: Rade Šerbedžija šarmirao publiku u Sava centru
Foto: Stefan Jokic

Prednovogodišnji koncert

SPEKTAKL: Rade Šerbedžija šarmirao publiku u Sava centru

Pop kultura -

Šarmom svetskog putnika i velikog zavodnika Šerbedžija je, sa svojim bendom “Zapadni kolodvor” proveo publiku “od Šilbe do Santa Monike” kao što govori jedna od njegovih pesama

BEOGRAD - Poznati glumac i muzičar Rade Šerbedžija održao je večeras tradicionalni prednovogodišnji koncert u ispunjenoj sali Sava centra.

Šarmom svetskog putnika i velikog zavodnika Šerbedžija je, sa svojim bendom “Zapadni kolodvor” proveo publiku “od Šilbe do Santa Monike” kao što govori jedna od njegovih pesama.

U boemskoj atmosferi odlične zabave dragih prijatelja Šerbedžija je podelio sa publikom šansone, starogradske pesme, romsku, makedonsku, dalmatinsku kulturnu baštinu, ličke narodne pesme i omiljenu pesmu italijanskih partizana.

Recitovao je Disa i Rakića, sećao se kroz pesme prijateljstva sa Džonijem Štulićem, Arsenom Dedićem, Kemalom Montenom, zavodio pesmom i stihovima na sebi svojstven način.

Ovog puta specijalni gost koncerta bio je svetski mega car Rambo Amadeus koji je u duhovitim aranžmanima izveo jednu sevdalinku i dalmatinski standard.

“Arsen je umro, Kemo je otišao, Balašević opravdano odsutan, pa sam eto došao ja”, šalio se sa Šerbedžijinim gostoprimstvom Rambo Amadeus.

Za kraj koncerta glumac svetske slave recitovao je remek delo Arsena Dedića “Ne daj se, Ines”, na opšte oduševljenje svih u Sava Centru, a publici je predstojeće praznike čestitao izvođenjem starogradskog standarda “Tiho noći”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track