KULTNA SERIJA 11. PUT SE REPRIZIRA: Evo kako danas izgledaju glumci iz Boljeg života!

Večna serija

KULTNA SERIJA 11. PUT SE REPRIZIRA: Evo kako danas izgledaju glumci iz Boljeg života!

Pop kultura -

Scenarista Siniša Pavić kaže da uživa gledajući svakog jutra Popadiće, kao i kad su emitovani prvi put 7. januara 1987.

Radio-televizija Srbije donela je odluku da 30 godina od premijernog emitovanja opet reprizira seriju „Bolji život“. Svakog jutra od devet sati Srbija je uz male ekrane, a neki i po 11. put slušaju bračne probleme Gige Moravca i Emilije, kao i ljubavne jade Saše, Bobe i Vikice.Prvi ciklus serije od 47 epizoda snimljen je od 1986. do 1988. Novogodišnji specijal, posle velike popularnosti prvog ciklusa, emitovan je 31. decembra 1987, a nastavak od 35 epizoda 1990. i 1991.Nije samo za nostalgičareSiniša Pavić, scenarista prve srpske TV sapunice, kaže da nema dilemu što publika voli njegove junake.- Prva epizoda emitovana je 7. januara 1987, a „Bolji život“ nije repriziran šest godina. Porasli su neki novi klinci. Očigledno da opet deluje novo i sveže kao kad je bila premijera. Takav utisak imam i ja kad je gledam - objašnjava Pavić.Scenarista ne misli da gledaoci serije osećaju nostalgiju za nekim prošlim životom.

Odlična gluma

- Onda se bolje radilo, glumilo i pisalo. Niko ne bi gledao seriju da je zastarela. Njene teme su i dalje aktuelne. Fenomen njenog uspeha je što su se glumci koji su igrali epizodne likove ponašali kao da tumače glavne. „Bolji život“ je opomena svima nama koji radimo na televiziji. Uradili smo nešto za one posle nas, a današnji program koji gledamo na TV neće živeti više od 48 sati - zaključuje Pavić.Jedan od reditelja Mihajlo Vukobratović nema dilemu što i danas volimo „Bolji život“.- Serija na najbolji način objašnjava život obične porodice. Problemi koje imaju Popadići su univerzalni. Dobro je napisano i urezano u svest svakog čoveka - kaže reditelj.

Zgrada u strogom centru BeogradaPOPADIĆI ŽIVELI U STANU ČUVENE MIRE TRAILOVIĆStan porodice Popadić (eksterijer) nalazi se u zgradi u Ulici Kopitareva gradina u Beogradu, gde je inače živela legendarna Mira Trailović. Njegova unutrašnjost je scenografija napravljena u studiju „Avala filma“ na Košutnjaku. Na istom mestu snimana je i serija „Ulica lipa“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track