NEVEROVATNE PRIČE SA SNIMANJA FILMA "LEPA SELA..." Svi su bili pijani, zamalo se POUBIJALI BOMBOM
Foto: Youtube Printscreen

NEVEROVATNE PRIČE SA SNIMANJA FILMA "LEPA SELA..." Svi su bili pijani, zamalo se POUBIJALI BOMBOM

Pop kultura -

Tačno dve decenije prošle su od kako Srđan Dragojević snimio kultni film "Lepa sela, lepo gore" po tekstu Vanje Bulića i sa glumačkom postavom sastavljenom od samih velikana našeg glumišta.

Film je ubrzo stekao status kultnog, ali postoje mnoge stvari koje su do skoro bile nepoznate.

- Vojnici koji se pojavljuju u filmu, nisu statisti, već su bili prava uniformisana lica. Jednom od njih produkcija je ostala dužna dnevnicu, pa je on došao sa kašikarom do Srđana Dragojevića i zapretio da će se razneti ukoliko mu ne isplate njegovih 20 maraka koliko je dnevnica iznosila.

- Nikola Pejaković Kolja je pauze na snimanju provodio sa deminerima koji su išli na svaku lokaciju pre ekipe, ne bi li proverili da li ispred ima mina.

- Scena u kojoj Pejaković i Dragan Bjelogrlić igraju košarku jedva je snimljena jer je Kolja bio pijan. Da bi proslavili uspešan završetak snimanja scene, slikali su se u svinjcu, ali se Kolja toga ne seća.

- Kako su snimali u ratnom područiju, morali su da sarađuju sa ratnim glavešinama, od kojih su neki završili u Hagu.

- Teško je govoriti o tome danas, to nije bilo normalno snimanje. Glave nam nisu bile normalne. Nije bila normalna situacija, glave nam nisu bile iste kao ove danas. Nikome od nas - rekao je Nikola Pejaković Kolja, koscenarista i glumac.

Pogledajte neke od kultnih scena iz filma:

(Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track