IZNENAĐENJE: Ceca ponovo na daskama
Foto: Dragana Udovičić

Šta nas čeka u pozorištu na proleće

IZNENAĐENJE: Ceca ponovo na daskama

Pop kultura -

Njena ekselencija Svetlana Bojković, supruga diplomate Slavka Kruljevića, zaigraće u Ateljeu 212 i Narodnom pozorištu, iz kog je otišla u slobodne umetnike

Pozorišta u prestonici do kraja sezone spremaju nekoliko velikih premijera, a nakon 23 godine ponovo ćemo videti Svetlanu Cecu Bojković na sceni Narodnog pozorišta.Glumica je nacionalni teatar napustila zbog neslaganja s politikom Slobodana Miloševića, a vraća se ulogom Vojvotkinje od Jorka u komadu „Ričard Treći“.- Devedesetih sam prešla u slobodne umetnike i napustila Narodno pozorište. Svoje honorare sam isterivala preko suda, a kolege su mi govorile da ću zbog toga završiti na crnoj listi. Dobila sam ponudu da nakon 23 godine opet stanem na scenu sa Šekspirom, a mislila sam da ga nikad više neću ni igrati u karijeri. Radujem se ulozi Vojvotkinje od Jorka - priča za Kurir Bojkovićeva.Ona u istorijskoj drami „Ričard Treći“ u režiji Snežane Trišić tumačiti lik ove vojvotkinje, odnosno Ričardove majke.Probe predstave počinju 1. februara, a premijera se očekuje početkom aprila. Lik Ričarda Trećeg tumačiće Igor Đorđević, a u podeli je i Nataša Ninković.- Uželela sam se klasike i stiha. Govorila sam nakon premijere „Gozbe“ da me samo stih može naterati da radim nešto novo u pozorištu - otkrila je gostujući na televiziji Nataša Ninković.U podeli su još Aleksandar Đurica, Vanja Ejdus, Aleksandar Srećković i drugi.Ceca će igrati i u Ateljeu 212 u drami Olge Dimitrijević „Kako je lepo videti te opet“.

Snima seriju „Majka i sin“BIĆU MAJKA ANDRIJE MILOŠEVIĆASvetlanu Bojković očekuje i velika televizijska uloga u seriji „Majka i sin“. Čuvena Emilija Popadić igraće majku mladom glumcu Andriji Miloševiću. Reč o komediji koja je bila veliki hit u Australiji.

BDPMOJ DEDA JE AUTKomedija iz pera Dušana Jankovića u režiji Đurđe Tešić. Posle smrti žene s kojom je u braku proveo gotovo čitav život, deda Marko želi da poslednje dane posveti godinama skrivenoj, ali jedinoj iskrenoj ljubavi - Danilu.

Igo­r Vu­k To­r­bi­ca
Igo­r Vu­k To­r­bi­ca

Narodno pozorište TOLSTOJEVO „CARSTVO MRAKA“U Narodnom pozorištu uskoro će krenuti probe za predstavu po motivima dela Lava Tolstoja „Carstvo mraka“, čija je režija poverena najtraženijem mladom reditelju Igoru Vuku Torbici.

Pozorište na TerazijamaPRVI MJUZIKL PO NUŠIĆUU režiji Vladimira Lazića s prvi danima proleća stiže „Mister dolar“, što će biti naš prvi mjuzikl rađen po Nušiću. Do kraja godine plan je da počnu pripreme i za čuvenog „Fantoma u operi“.

Nezavisna produkcijaTIHI I PRLE OPET U AKCIJIReditelj Darijan Mihajlović do leta će postaviti mjuzikl zasnovan na kultnoj seriji „Otpisani“ . U ulogama ilegalaca Tihog, Prleta, Mrkija, Joce, Marije i Seke, kao i čuvenog Krigera, videćemo neke nove mlade glumce koji će biti odabrani na velikom kastingu.

JDPSERGEJ TRIFUNOVIĆ IGRA U MOLIJEROVOM „DON ŽUANU“U JDP su uveliko u toku probe komada „Don Žuan“ u režiji Gorčina Stojanovića. U novom čitanju Molijera jednu od glavnih uloga tumačiće Sergej Trifunović.

Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track