GLUMAC DŽON SEVIDŽ ZA KURIR: Srbiju volim zbog hrane bez otrova!
Foto: Damir Dervišagić

Intervju, holivudska zvezda u filmu „Povratak“

GLUMAC DŽON SEVIDŽ ZA KURIR: Srbiju volim zbog hrane bez otrova!

Pop kultura -

Treba da budete ponosni na to što imate. Boravio sam u porodici koja živi na imanju i gaji organsku hranu na tlu u kom nikad nije bilo pesticida

Holivudska zvezda Džon Sevidž ponovo je gost Srbije, ovoga puta zbog premijere novog filma Predraga Jakšića „Povratak“, u kojem glumi rame uz rame s drugim svetskim imenima - Lazarom Rokvudom, Nikom Mankuzom i Majklom Pareom.- Šta su mi rekli kad sam rekao prijateljima da idem u Srbiju da snimam film? Ništa, pošli su sa mnom - kroz smeh je rekao na početku intervjua legenda iz „Lovca na jelene“ i „Kose“, i dodao:- Ogromna je razlika u snimanju filmova ovde i u Holivudu, naravno, ali ovde sam prvenstveno imao priliku da budem sa svojim prijateljima. Velika mi je čast što sam imao prilike da ponovo dođem ovde, a pogotovo da budem s Lazarom. Napredujete, menjate se.

Džon Sevidž iskreno za Story: Naučio sam da živim sa depresijom

Sarađivali ste s Robertom de Nirom ili Alom Paćinom. Kako vidite naše glumce? Imaju li šanse u Holivudu? Kao vi? Koliko ste imali vremena da se upoznate s našom zemljom?
Iščekuju premijeru... Sevidž sa ekipom glumaca iz Srbije
Iščekuju premijeru... Sevidž sa ekipom glumaca iz Srbije

Volite li našu hranu?- Imaš li je ovde? Baš sam gledan. Naravno, mnogo mi se dopada. Sedeli smo uz muziku, jeli i pili. Mogli bismo ponovo.Zainteresovani ste za istoriju i politiku. Koliko ste upoznati sa istorijom Srbije?- Star sam, naravno da znam ponešto, ali ne mnogo. Slušao sam o Miloševiću, a i pre, o Drugom svetskom ratu, istorija ovog dela sveta je zanimljiva. Imate važnu i veliku istoriju iza sebe. Uvek kažem da je Srbija raskrsnica, to je istina.Da li ste uspeli da naučite srpski tokom snimanja?- Nisam. Na jedno uvo uđe, a na drugo izađe (smeh). Ipak, sa mnom svi pričaju na engleskom, a kada pričaju na srpskom, to ne mogu da razaznam.

Pevao sam s KikijemJEDINI SAM OSTAO TREZANSnimili ste i duet s Kikijem Lesendrićem?- Sećam se toga, ali ne sećam se srpskog (smeh). Mada, bio sam trezan, ja ne pijem, jedini verovatno. Kiki mi je pomagao. Pravili smo film, na pauzi smo jeli, pili, oni su počeli da pevaju. Odmah sam upao, ali ljudi su mi, naravno, pomagali. Ipak, ja ne znam srpski, nisam mogao sam. Ali bilo je to zabavno iskustvo.

Mona Cukić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track