REDITELJ ŠOKIRA SRBIJU: Gej serija o ljubavi boksera i košarkaša
Foto: Promo

Reditelj Stevan Filipović

REDITELJ ŠOKIRA SRBIJU: Gej serija o ljubavi boksera i košarkaša

Pop kultura -

Na male ekrane u Srbiji uskoro bi mogla da stigne serija gej tematike, saznaje Kurir.

Reditelj Stevan Filipović i scenarista Minja Bogavac pišu zajedničkim snagama priču „Pored mene - 10 kasnije“, koja je nastavak njihovog filma nastalog u saradnji s Mirjanom Karanović.

- Serija se dešava kad se bivši srednjoškolci okupljaju na proslavi 10 godina mature. Pratimo junake koje smo upoznali u filmu „Pored mene“: profesorku, direktorku škole, fensere, navijače huligane, hipstere, štrebere, gotičare... šta se s njima desilo. Naravno, na proslavu dolaze i bokser Lazar i košarkaš Strahinja, čiji poljubac smo videli na kraju filma - priča sagovornik Kurira iz produkcije.

Škakljivo... Scene iz filma „Pored mene“
Škakljivo... Scene iz filma „Pored mene“

Ponovo će na okupiti biti ista glumačka ekipa, a u glavnim ulogama videćemo Slavena Došla, Nikolu Glišića, Hristinu Popović, Milicu Majkić i druge.- Glumci su potpisali ugovore i ne smeju da otkrivaju šta je radnja serije. Snimanje bi trebalo da počne tokom leta, kad glumci nemaju obaveze u pozorištu - objašnjava insajder Kurira.

Naša saznanja nije demantovao reditelj Stevan Filipović.- Ne smem ništa još da vam kažem - rekao je uz osmeh Filipović.

Liberalan... Ste­van Fi­li­po­vić
Liberalan... Ste­van Fi­li­po­vić

Film „Pored mene“ televizijsku premijeru imao je na RTS, tako da se očekuje da iza serije stane nacionalna kuća. Gej aktivista Predrag Azdejković jedva čeka da počne emitovanje.- Sjajna vest. Nadam se da će ići na RTS jer je to veoma važno. Gej likovi u filmovima doprinose toleranciji i razumevanju. Jedva čekam da vidim šta će biti s Lazarom nakon 10 godina i da li se smuvao sa Strahinjom. Možda završi s nekim od huligana - kaže Predrag Azdejković.

LJUBOMIR RADANOV

BONUS VIDEO:

I to se dešava: Najpoznatiji gafovi u najpopularnijem kvizu Slagalica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja